Тим Џон освојио Ризман Куп 2017

Ризман Куп 2017

Селекција Србије која је наступила под именом Џона Ризмана освојила је пети Ризман Куп 2017. године. Овом победом изабраници Слободана Манака, смањили су  предност тима који носи назив Бев Ризман у укупним победама на 3-2.

Данашњом утакмицом на БАСК Арени отворена је званично рагби 13 сезона 2017 у Србији. Релативно лепо време, одлични услови за игру и дуга пауза мотивисали су играче оба тима да пруже свој максимум, тако да је утакмица била врло занимљива.

Играчи екипе Џон Ризман, који су наступали у белим дресовима, дошли су у вођство већ у 2. минуту есејем Стефана Илића. Стефан је прошлу сезону пропустио због повреде руке, а колико се ужелео рагби лопте, видело се већ на загревању.  Залагањем и одличном игром већ на самом старту меча, показао је да је тешка повреда прошлост. Џавид Јашари је био успешан у претварању па је тим Џон повео са 6-0. У 8. минуту Владимир Милутиновић, момак који је обележио прошлу сезону, својим првим есејем за тим Бев, најавио је да ће бити још бољи у овој. Војислав Дедић није успео да погоди из тешке позиције, па је тим Џон и даље био у вођству, овај пут са 6-4. У 14. минуту Владимир Милутиновић као брзи воз протутњао је по крилу и постигао други есеј, за вођство свога тима. Овај пут Војислав Дедић је био прецизан па је тим Бев дошао у предност од 10-6. До краја полувремена, развила се права рововска борба са снажним одбранама, тако да у овом делу утакмице није било поена.

Ризман Куп 2017Ризман Куп 2017. године, у другом полувремену отворен је готово на исти начин као у првом делу. У 43. минуту есеј за тим Џон постигао је Миодраг Томић. Џавид Јашари није био овај пут прецизан, па је резултат изједначен на 10-10. Седам минута касније Томић је постигао свој други есеј на утакмици, а Јашари био прецизан па је тим Џон поново у вођству, овај пут са 16-10. У 60. минуту тим Бев је есејем Милоша Зоговића и претварањем Војислава Дедића поново поравнао резултат на 16-16. Победу екипи  Џон Ризман донео је Александар Павловић. Брзоноги Лесковчанин одлично се пробио у 63. минуту и постигао четврти есеј за свој тим. Џавид Јашари је успешно извео шут и поставио, испоставило се на крају, коначних 22-16.

Тренер победничке екипе Слободан Манак кратко је прокоментарисао утакмицу:

Изненађујуће квалитетна утакмица за почетак сезоне. И мени и колеги Вукановићу, чини се да је ова данашња утакмица била много квалитетнија него она пре годину дана. Одбране су биле сјајне. Имали смо у првом делу проблема, пре свега да зауставимо одличну организацију игре Војислава Дедића, али како је време протицало, играли смо све боље и квалитетније, и на крају заслужено стигли до тријумфа.

БЕВ РИЗМАН – ЏОН РИЗМАН   16-22 (10-6)

Ризман Куп 2017. Београд, 26.02.2017. Стадион: БАСК Арена, гледалаца: 50. Судија: Радослав Новаковић, помоћници: Душан Вирц и Ивица Ђорђевић.

БЕВ РИЗМАН: Зоговић Милош (4 – есеј), Доцић Огњен, Топлица Ристић, Маџаревић Перо, Милановић Петар, Дедић Војислав (4 – голови 2/3), Милутиновић Владимир (8-2 есеја), Радић Алекса, Штрбац Вук, Деветак Сергеј, Ивановић Иван, Додић Лео, Недељковић Стефан. Резерве: Милутиновић Душан, Ристић Велибор. Тренер: Вукановић Далибор.

ЏОН РИЗМАН: Трифуновић Рајко, Битићи Роналдо, Павловић Александар (4- есеј), Томић Миодраг (8-2 есеја), Ђурђевић Илија, Илић Михаило, Јашари Џавид (6 – голови 3/4), Шћепановић Вукашин, Дедић Владислав, Илић Стефан (4-есеј), Србљанин Никола, Бибић Денис, Живковић Лазар. Резерве: Косановић Данило, Абидиновић Дарио. Тренер: Манак Слободан.

Be the first to comment

Leave a Reply