Београд домаћин Конгреса РЛЕФ

Европска рагби 13 федерација (РЛЕФ – Рагби лига европска федерација) данас је објавила да ће Београд и Рагби 13 федерација Србије ове године бити домаћини годишњег Конгреса РЛЕФ. Одлуку да се организација годишњег Конгреса РЛЕФ повери Београду по други пут, дочекана је са одушевљењем што најбоље потврђују речи Генералног секретара Рагби 13 федерације Србије Слободана Манака:

Изузетно смо срећни што ћемо по други пут бити домаћин годишњег Конгреса РЛЕФ. Београд је идеално место за састанке, разговоре и размену искуства. То је изузетно леп град, добро повезан са целом Европом. Нашом кандидатуром желели смо да охрабримо све чланице РЛЕФ, и да их својим примером и подстакнемо, да буду проактивнији. Организација Конгреса РЛЕФ, и званичних такмичења РЛЕФ је одлична прилика за то.  Посебно ће нам бити веома драго да угостимо неке нове земље које су се тек појавиле у Европској рагби лига породици.

Иначе, Европска рагби лига породица тренутно броји 32 члана. Од тога 10 пуноправних, 8 земаља је у процесу испуњавања услова за стицање пуноправног чланства, док 14 земаља има статуст посматрача. Београд је први пут био домаћин Конгреса РЛЕФ 2015. године.

Председник РЛЕФ Мисис Воткинс истакао је:

Одушевљен сам што могу да потврдим да ће 2017. РЛЕФ Конгрес бити одржан у Београду. Честитам Рагби 13 федерацији Србије  на подношењу  најбоље понуде. Србија је увек била један од најплоднијих и најактивнијих чланова РЛЕФ. Овогодишња манифестација ће бити само четири месеца пре Светског првенства 2017. тако да ћемо имати додатни елемент узбуђења.

Конгрес РЛЕФ по други пут у Београду

Конгрес ће бити одржан крајем јуна или почетком јула месеца. Као и приликом организације првог Конгреса РЛЕФ 2015. године, Београд ће бити домаћин и Европског шампионата у рагбију 9. Пре две године, Србија је на овом такмичењу освојила сребрну медаљу, изгубивши у финалу турнира од Русије. Очекује се да ће ове године број земаља учесника бити много већи. У наредном периоду пред Рагби 13 федерацијом Србије је много посла, како би се овакви значајни спортски догађаји организовали на најбољи могући начин.

Више о овоме можете прочитати на сајту Европске рагби 13 федерације.

Be the first to comment

Leave a Reply