Рагби лига у Горњем Милановцу

Рагби лига у Горњем Милановцу

Породица рагби 13 клубова се шири, па је тако пред крај одлазеће 2016. године, рагби лига заживела и у Горњем Милановцу. Протекле недеље у све четири основне школе у граду,   Десанка Максимовић, Краљ Александар Први, Момчило Настасијевић и Свети Сава ученици су имали прилику да се упознају са рагбијем 13.

Захваљујући сарадњи неколико бивших рагби играча из Горњег Милановца, локалној самоуправи и Рагби 13 федерацији Србији у четвртак 15.12.2016. године и петак 16.12.2016. године, одржана је промоција рагбија 13 у основним школама. Промоцију су урадили млади репрезентативци Србије Вук Штрбац и Рајко Трифуновић, и тренери Владан Кикановић и Слободан Манак.

У недељу 18.12.2016. године у хали Бреза одржан је први тренинг.

У Горњем Милановцу од 2001. до 2003. године постојао је рагби 15 клуб. Клуб се тада звао  Џајантси.

рагби Горњи Милановац
Драган Томашевић са екипом Џајантса на рагби 7 турниру у Крушевцу 2002 године

Са промењивим успехом такмичио се у јуниорском Првенству Србије. Идејни трорац и покретач клуба је Драган Томашевић бивши играч Партизана. Нажалост, клуб је након само две године престао са радом. Пре свега због финансијских проблема али и осипања играчког кадра. Због одласка играча на студије у Београд и друге велике центре. Очекује се да ће до краја године бити одржана Оснивачка Скупштина рагби 13 клуба. Наравно, да је Драган и сада укључен у рад новог клуба. Планова за развој рагби лиге у Горњем Милановцу је много. У новој сезони клуб ће се концентрисати пре свега на рад са младима, пионирима и кадетима. Како се у наредној години очекује наставак акције Лига рагби одликаша, сигурно ће то бити добра прилика да млади из Горњег Милановца покажу шта знају са рагби лоптом.

Иначе, у 2016. години Рагби 13 федерација Србије је велику пажњу посветила развоју нових центара. Нарочито у централној Србији.  Рагби лига је покренута у Параћину, а ево сад и у Горњем Милановцу. Уз постојеће клубове у Убу, Нишу, Лесковцу, Крушевцу и Врању стварају се услови за још већи напредак. Зато је покретање рагби лига клуба  у Горњем Милановцу од велике важности.

Be the first to comment

Leave a Reply