Дорћол одбранио трон

Рагби 13 -Рагби клуб Дорћол,
Рагби клуб Дорћол, шампион Србије за 2016 годину

Рагби клуб Дорћол у финалу плејофа Прве лиге Србије, савладао је Црвену Звезду са 26-10 и дошао до 14 титуле Првака Србије у рагбију 13. Иако је по први пут у својој историји у завршне борбе за титулу кренуо са треће позиције, играо у полуфиналу плејофа, Дорћол је успео да тријумфује и тако потврди апсолутну доминацију у домаћем рагбију, јер је од 15 титула освојио 14.

Звезда је у плејоф ушла са прве позиције након лигашког дела, ове сезоне три пута савладала Дорћол, преотевши му по први пут Супер Куп и Куп Србије, али више од часног пораза црвено-бели нису могли против данас изврсног Дорћола.

Рагби 13 финале плеј офа
Миодраг Томић са лоптом и Иван Ивановић

Дорћол се боље снашао по тешком терену на Ади Циганлији, али утисак је и да су “Паукови” више желели победу од ривала.

Ово је једна од највећих победа у историји клуба. Многи су нас потценили уочи овог финала, али смо показали да и када имамо лошу сезону у кључним тренуцима можемо да превазиђемо све проблеме и одбранимо титулу. Честитам саиграчима који су дали све од себе, али такође честитке и Звезди на одличној години – изјавио је у једном даху капитен Дорћола Далибор Вукановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ДОРЋОЛ 10:26 (0:14)

Београд 13.11.2016. Стадион: На Ади Циганлији. Гледалаца: 100. Судија: Милош Милинковић (Београд).  Помоћници: Владан Кикановић (Београд), Славиша Зекић (Нова Пазова).

Поени за Црвену Звезду, 2 Есеја: Ћалић (72′ мин), Миленковић (50′ мин) – Претварања Војислав Дедић 1/2

Поени за Дорћол, 5 Есеја: Д. Вукановић 2 (5′ и 45′ мин), Стевановић (57′ мин), Петровић (19′ мин), Миланко (59′ мин). Претварања  Д. Вукановић 1/5. Казне: Д. Вукановић 2/2.

ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДА: Зоговић, Војислав Дедић, Владислав Дедић, Ћалић, Штрбац, Трифуновић, Васиљевић, Милановић, Пулен, Жујић, Вулић, Томић, Ченгај, Николић, Ђурић, Миленковић, Манак.

ДОРЋОЛ: Д. Вукановић, Стевановић, Дајч, Аврамовић, Лазин, Мора, Божовић, С. Вукановић, Петровић, Радић, Којић, Митровић, Алексић, Ивановић, Тајсић, Миланко, Доцић.

Шири извештај са утакмице можете погледати овде

Be the first to comment

Leave a Reply