Без Маџаревића на Италију

Србија ће у суботу на стадиону НЦ Макиш против Италије, изаћи у нешто измењеном саставу у односу на сусрет у првом колу против Велса.  “Орлови” морају да победе уколико желе да продуже свој сан о одласку на Светски Куп и утакмицу у Лију 4. новембра ове године.  Шансу да покаже шта зна, добио је центар Црвене Звезде Миодраг Томић, који је ускочио у тим након повреде Владице Николића. Дисциплинска комисија РЛЕФ-а казнила је крило Србије Перу Маџаревића, са једном утакмицом неиграња, због саплитања  Елиота Кира у Ланелију. Главни судија утакмице Крис Кембел показао је Маџаревићу жути картон, али према мишљењу Дисциплинске комисије, то је била превише блага казна за оно што је играч “Орлова” урадио. На списку 19 потенцијалних играча налази се и име Стефана Недељковића и Џавида Јашарија који су задобили повреде на утакмици против Велса.  Далеко од тога да су се Стефан и Џавид опоравили од повреда, али ће обојица стегнути зубе и истрчати на терен, уколико то стручни штаб буде проценио као неопходно.

Селектор Љубомир Буквић је прокоментарисао: “Ми смо имали целу недељу дана да размислимо и освежимо се после исцрпљујуће утакмице против Велса.  Очекивали смо да ће разлика бити нешто мања, поготово после солидног првог полувремена, али је  Велс казнио све наше грешке. Италија је још једна квалитетна репрезентација која је играла на  последњем Светском Купу, тако да смо свесни тежине нашег задатка.”

У репрезентацији Италије свакако највеће звезде су  Tери Кампезе, који је због повреде пропустио Светски Куп 2013. године и Мирко Бергамаско. Овај пут Кампезеову судбину је доживео његов досадашњи клупски друг Џош Монтелато, кога је повреда спречила да са екипом допутује у Београд.

Кампезе који је са тимом у Београду каже: “Веома сам срећан што сам део италијанске репрезентације у квалификацијама за Светски Куп. Био сам радознао да видим како ће то изгледати, и могу рећи да је група веома професионална. “

Друга велика звезда Мирко Бергамаско  један је од само 4 играча са списка који игра у Италији. Дрес  “Азура” досад је облачио 89 пута и постигао је 256 поена, али у рагбију 15.  Дебитовао је са 18 година, и то 02.02.2002. године у Купу 6 нација против Француске на Стад де Франсу. Последњу утакмицу Мирко је одиграо 24.11.2012. године у Фиренци за Италију у рагбију 15. Његов отац Артуро одиграо је четири међународне утакмице за Италију, а брат Мауро представљао је  своју земљу 106 пута. 

Комплетне саставе оба тима за утакмицу у суботу можете погледати овде.

Србија се узда у велику подршку публике, од које очекују да буде тај преломни 14. играч. Зато се ових дана много ради на промоцији утакмице, а свакако томе је допринело и гостовање Радослава Новаковића и Давида Анђелића у јутарњем програму РТС, једној од најгледанијих емисија у Србији.

Be the first to comment

Leave a Reply