Сви на Макиш

Субота 22.10.2016. године за све љубитеље рагбија 13 у Србији, а и оне широм планете који подржавају “Орлове” није обичан дан. Тога дана игра се досад најважнија утакмица у историји српског рагбија 13. Утакмица која директно одлучује да ли ће Србија бити учесник наредног Светског Купа, који се 2017. године одржава у Аустралији, Новом Зеланду и Папуи Новој Гвинеји.

Да би наставили свој лет ка  Аустралији “Орловима” је неопходна победа против “Азура”. То ни мало неће бити лако јер је Италија,  одлична  репрезентација која у свом саставу има 13 играча из Аустралије, као и двојицу мега звезда Мирка Бергамаска и Терија Кампезеа.  Иако су обојца на заласку каријере, заиста се ради о изузетним играчима који су одиграли на стотине јаких утакмица, и који иза себе имају више него успешне професионалне каријере.

Србија је против Велса показала да има одличну репрезентацију која може да се носи са најјачима. Са Италијом смо се досад састајали 6 пута а резултат је нерешен 3-3.  Пре пет година, Србија и Италија су се састале такође у Београду у квалификацијама за Светски Куп 2013. године, и тада су “Азури” славили са 52-6 и отишли на Светски Куп. Србија сада има велику прилику да се реваншира и победом настави да претвара сан у јаву.

Сигурно је да “Орлови” у овако важној утакмици не треба да буду сами. Подршка публике много им је значила и у неким ранијим окршајима, управо против Италије и Русије, када су навијачи били 14. играч. Зато се сви надају да ће трибине стадиона НЦ Макиш код Аде Циганлије бити препуне. За оне који се још двоуме или  колебају, због најављеног лошег времена, специјална музичка позивница.

Be the first to comment

Leave a Reply