Без права на грешку

Слика: Велс-Србија www.rlef.eu.com

Дан након пораза од Велса, наша репрезентација вратила се у Београд, где их у суботу од 15.00 сати на стадиону Наставног центра Макиш код Аде Циганлије очекује сусрет са Италијом. Пораз од Велса није свакако смак света и наша репрезентација још увек може да оствари пласман на Светски Куп 2017. године. За то им је потребна победа над изузетно квалитетном екипом Италије, као и тријумф у плејоф утакмици против другопласиране екипе из Б групе. Ова утакмица се игра 04.11.2016. године у Лију.

Србија и Италија су стари зналци и досад су се шест пута међусобно састајали, а свака репрезентација остварила је по 3 победе. Пет утакмица одиграно је у оквиру Европског шампионата, а једна пре пет година, 23.10.2011. у Квалификацијама за Светски Куп 2013. године. Тада су Италијани у Београду предвођени Ентонијом Миничелом, Аустралијанцем италијанског порекла, најбољим светским играчем за 2005. годину, убедљиво славили са 52-6 и изборили пласман на Светски Куп.

Гледајући по именима, сигурно је да Италија данас нема ону снагу од пре пет година. Евидентно је да се разлика између две репрезентације смањила, што најбоље показују две последње победе Србије у Европском шампионату, без обзира на чињеницу да ће из тог италијанског тима у Београду наступити само 4 играча. Већина играча као и пре пет година биће из Аустралије, тако да то наговештава прави спектакл за све љубитеље рагби лиге у суботу.

Селектор Србије Љубомир Буквић истакао је да је делимично задовољан оним што су наши репрезентативци показали у суботу у Ланелију.

Задовољан сам залагањем и игром у одбрани, али ћемо доста морати да радимо, како би побољшали напад. Против Велса у фази надада ништа није функционисало како треба. Данас имамо опуштање на базену СЦ Гале Мушкатировић, а од сутра крећемо да исправимо уочене недостатке.

Здравствени биланс није најповољнији. Велико је питање да ли ће Стефан Недељковић и Џавид Јашари моћи да играју у суботу. Такође под знаком питања је и здравствено стање Џошуе Марјановића, Воје Дедића и Владице Николића, па се може догодити да неко са ширег списка ускочи као замена, уместо повређених играча. Одлука о томе биће донета у наредних дан-два.

Репрезентација Италије у којој има 13 играча из Аустралије, данас долази у Београд, где ће тренирати све до утакмице у суботу.

Be the first to comment

Leave a Reply