Срећно Орлови

Рагби 13 репрезентаија Србије

Данас након дугог ишчекивања, почиње завршна рунда квалификација за Светски Куп у рагбију 13, који се наредне године одржава у Аустралији, Новом Зеланду и Папуи Новој Гвинеји. Србија се налази у групи А са Велсом и Италијом. Орлови данас од 16.00 сати по нашем времену играју своју прву утакмицу у Ланелију против Велса. Обе репрезентације су максимално мотивисане и спремно дочекују дуел, који је од велике важности за обе репрезентације, јер им је за пласман на Светски Куп потребно две победе. Распоред утакмица у нашој групи је следећи:

[wpsm_comparison_table id=”5″ class=””]

У завршним борбама за одлазак на Светски Куп репрезентација Србије ће наступити у новим дресовима на којима се налази име Аустралијске компаније CABE легендарног Луа Живановића. Аустралијанац нашег порекла, био је велика рагби лига звезда крајем седамдесетих и почетком осамдесетих година.

У другој Б групи налазе се Ирска, Русија и Шпанија. Данас се у Москви на стадиону Фили састају Русија и Шпанија. Делегат Европске рагби 13 федерације, на овој утакмици је Јован Вујошевић, а помоћне судије су такође из Србије Владан Кикановић и Ивица Ђорђевић, што је свакако још једно велико признање за Српску рагби 13 федерацију.

Be the first to comment

Leave a Reply