Орлови спремни за Велс

Јучерашњи дан рагби 13 репрезентација Србије провела је радно. Пре подне већа група играча присуствовала је тренингу локалног рагби клуба и дружила се са дечацима од 10 до 12 година. Било је то свакако једно занимљиво искуство за наше репрезентативце. Да подсетимо, слично су урадили и Велшани пре 7 година када су пред меч у Смедереву посетили дечаке и девојчице из Звечанске. Испоставило се да су двојица од тих дечака данас репрезентативци Србије. Било би нам драго да  неко од ових дечака из Ланелија стигне до дреса “Змајева”.

Репрезентација Србије одржала је тренинг у термину у коме ће у суботу играти утакмицу. Стадион у Ланелију је у изузетном стању и нашим играчима је било право задовољство да су на једном 14650582_1576266229065518_4497818436931002733_nтаквом спортском објекту. Тренинг су будно пратили локални медији, који пуно простора посвећују утакмици између Велса и Србије. Овде можете погледати комплетан интервју који је саветник у нашем стручном штабу, легендарни Џон Ризман дао The Llanelli Herald-u.

Данас наше репрезентативце очекује још један лакши тренинг, а затим као и јуче састанак. На овом састанку биће одређен тим који ће се сутра од 16.00 сати по нашем времену супроставити Велсу.

Велс који је тренутно актуелни шампион Европе у групи А, и Србија која је такође шампион у групи Б снаге ће одмерити по други пут. Први сусрет пре 7 година убедљиво су добили Велшани са 88-8, па ће окршај у суботу бити добра прилика да се види да ли су се односи између две репрезентације променили.

07viber imageВелшани су објавили списак од 19 играча, од којих ће 17 сутра изаћи на мегдан “Орловима”. Ради се о изузетно јаком тиму у коме преовлађују играчи из Енглеске Супер лиге. Двојац који је прошле недеље играо у Великом финалу Супер Лиге, Ben Flower и Rhys Evans нису у тиму, али то свакако није велики хендикеп за Змајеве.

ВЕЛС: Phil Joseph (Bradford Bulls) Elliot Kear, Rhys Williams (London Broncos), Andrew Gay (Mackay Cutters), Joe Burke (Oldham), Craig Kopczak (капитен, Salford Red Devils), Matty Fozard (Sheffield Eagles), Oliver Olds (South Logan Magpies), Courtney Davies, Morgan Evans, Steve Parry, Lewis Reece, Christiaan Roets (South Wales Ironmen), Regan Grace (St Helens), Jake Emmitt, Rhodri Lloyd (Swinton Lions), Anthony Walker (Wakefield Wildcats) Gil Dudson, Lloyd White (Widnes Vikings).

Србија у свом саставу има 9 играча из домаћих клубова,  8 играча из Аустралије и 1 из Енглеске. Нажалост у тиму нема Владице Николића који игра у Француској, и који ће пропустити сусрет са Велсом због повреде.

Be the first to comment

Leave a Reply