Орлови отпутовали за Ланели

Сениорска рагби 13 репрезентација Србије, данас  је у 10.40 летом Ер Србије кренула за Лондон на прву утакмицу квалификација за Светски Куп 2017. године против Велса. Из Лондона ће “Орлови” наставити аутобусом пут Ланелија, где их у суботу од 16.00 сати по нашем времену очекује дуел са “Змајевима”.

Утакмице против Велса ове и Италије идуће недеље у Београду су  круна нашег вишегодишњег рада и нека врста “тренутка истине” за све нас. Напорно смо радили у протеклом периоду, испунили оно што смо планирали и максимално мотивисани идемо на Велс и Италију. Велшани су четири пута досад учествовали на Светском Купу, Италијани једном, тако да свакако у окршајима са њима не можемо да будемо фаворити. Ипак, далеко од тога да се предајемо унапред. Ово је досад сигурно најјача икада састављена репрезентација Србије, са много квалитетних играча, а да ли ће то бити довољно за одлазак на Светски Куп видећемо ускоро – истакао је селектор Љубомир Буквић.

За Велику Британију из Београда је отишло 17 играча: Војислав  Дедић, Перо Маџаревић, Милош Ћалић, Стеван Стевановић, Џавид Јашари, Далибор Вукановић, Даниел Бурке, Џордан Грант, Владислав  Дедић, Давид Анђелић, Чед Грант, Стефан Недељковић, Илија Радан, Џејмс Мирчески, Рис Гркинић, Милош Зоговић и Џошуа Марјановић.

У стручном штабу су поред Буквића, Адриан Крафт тренер из Аустралије, задужен за одбрану, тим менаџер Слободан Манак, Адмир Хаџић, Благоје Стоиљковић и доктор Никола Топаловић.

Њима ће се у Лондону придружити Џејсон Муранка као 18. играч, затим Џон Ризман, легендарни Шкот који је дуго година предводио репрезентацију Србије, овај пут биће саветник, затим повређени репрезентативац Остин Новаковић,  који због операције колена није могао да игра (а највероватније би био у 22) и Леонард МекМејн – одличан физио, дугогодишњи наш доброчинитељ и велики фанатик рагби лиге. О каквом се стручњаку ради довољно говори податак да је био члан у Олимпијском тиму Велике Британије током Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Подршку “Орловима” у Велсу ће пружити још једна рагби 13 легенда Бил Ашурст, човек који је овог лета био у Србији са Енглеском селекцијом Лајонхартс до 18 година. Он ће заједно са тренером ове селекције Стјуартом Прајором бити специјалан гост “Орлова” на стадиону у Ланелију.  Међу ВИП гостима ће бити и Југослав Харизанов који је пружио велику подршку нашој селекцији током боравка у  Аустралији  у јануару ове године.

Репрезентација Србије ће у четвртак и петак имати по један лакши тренинг, а утакмица се игра на стадиону Стобенхит парк са почетком у 16.00 по нашем времену.

Be the first to comment

Leave a Reply