Пораз од Либана 6-22

Млада рагби 13 репрезентација Србије до 21 године, данас је поражена од вршњака из Либана, са 6-22 (0-10) у другом тест мечу. Прва утакмица која је одиграна у среду, завршена је нерешеним резултатом 18-18. У данашњем сусрету репрезентативци Либана су били много конкретнији. Од старта су успели да наметну своју игру и темпо који им одговара, па су на крају заслужено славили са 6-22. У односу на прву утакмицу у обе репрезентације је било по неколико измена, а договором тренера оба тима имала су више од 17 играча и неограничен број измена.

Све до 21. минута резултат је био нерешен, иако су обе екипе имале по неколико прилика за постизање поена. Тада су Либанци успели да пробију одбрану Србије и постигну први есеј, а затим и успешно претварање за вођство од 0-6. Тачно десет минута касније Либан је постигао свој други есеј и дошао у сада већ осетну предност од 0-10. Овај резултат остао је и на полувремену.

На почетку другог дела “Орлови” крећу много агресивније, тако да већ у 3. минуту наставка Србија смањује резултат на 4-10. Чинило се у тим тренуцима да можемо да преокренемо резултат, али се Либан одлично брани, и опасно прети из контранапада. У 53. минуту из успешно изведене казне приближавамо се на само 4 поена. Нажалост, испоставило се да је  тих 6-10, најближе што ћемо прићи Либану. Нада је тињала све до 70. минута када је Либан је постигао свој трећи есеја, а два минута пре краја сусрета и четврти. Уз два успешна претварања то је био дефинитивни пораз “Орлова” и сигнал за велико славље гостију.

СРБИЈА МЛАДИ – ЛИБАН МЛАДИ 6:22 (0:10)

Стадион: СЦ Инге, Звездара. Гледалаца: 100, Судија: Ивица Ђорђевић (Србија). Поени за Србију: Есеј: Радић (’43) Голови: Стошић 1/2 – Поени за Либан: 4 Есеја:  Боулс (’21), Сабат (’31), Мархаба (’70), Ризк (’78). Голови: Аслан 2/3, Фарах 1/1

СРБИЈА МЛАДИ: Мора, Војиновић, Милутиновић, Томић, Стојановић, Павловић, Стошић, Ристић, Вукановић, Милутиновић, Бибић, Петровић, Ковач. Резерве: Трифуновић, Радић, Абидиновић, Марковић.

ЛИБАН МЛАДИ: Сабат, Нуредин, Боулс, Том, Мансур, Шидик, Аслан, Ал Мурда, Фарах, Акил, Ризк, Мархаба, Јазбек. Резерве: Савадаго, Ел Јар, Трабулси, Фалах.

1viber image

Be the first to comment

Leave a Reply