СРБИЈА до 21 – ЛИБАН до 21 18-18

Младе репрезентације Србије и Либана данас су се састале у првом тест мечу на стадиону СЦ Инге на Звездари. Након изузетно квалитетне и интересантне утакмице, меч је завршен без победника 18-18 (10-8). Чини се да је Србији припало слађе парче колача, јер је Либан био за нијансу бољи ривал, нарочито у другом полувремену. Орлови су били прилично нервозни у већем делу утакмице.

Можда је томе допринело рано вођство гостију, који су већ у трећем минуту преко Заид Ајаха дошли у вођство. Србија је поравнала резултат у 8. минуту и то након одличне акције коју је на крају реализовао Павле Војиновић.

Беспоштедна борба Србије и Либана
Беспоштедна борба Србије и Либана

Резултатска равнотежа трајала је кратко, свега 5 минута, јер су гости поново, овај пут есејем Реја Сабата дошли у вођство од  8-4. Србија је у 26. минуту успела да преокрене резултат, и по први пут дошла у вођство. Најпре је лукави Стефан Вукановић искористио непажњу противничке одбране код једног плеј-д-бола, а потом је Ђорђе Стошић успешно претворио додатни шут на гол, за вођство од 10-8. Иако је до краја полувремена било доста шанси, на обе стране да се резултат промени, овај резултат се одржао све до одласка на одмор.

_DSC3760Када је Павле Војиновић у 42. минуту постигао свој други есеј, а трећи за Србију, чинило се да су “Орлови” на добром путу да тријумфују.  Ново вођство од 14-8 као да је успавало домаће, што су гости знали да казне. У 53. минуту Реј Сабат је постигао свој други есеј и смањио вођство Србије на 14-12. Гости су у 64. минуту есејем Омара Мархаба, а затим и одличним шутом Јозефа Аслана дошли по трећи пут у вођство 18-14. Србија је затим кренула у силовите нападе, али су се гости врло добро и организовано бранили, запретивши неколико пута озбиљно из контранапада. Ипак, у надокнади времена Владимир Милутиновић је постигао есеј за изједначење. Орлови су чак имали шансу за тријумф, али је шут из нимало лаке позиције уз аут линију био претежак за Бранка Чарапића.

_DSC3771

СРБИЈА МЛАДИ – ЛИБАН МЛАДИ 18:18 (10:8)
Београд, 21.09.2016, Стадион: СЦ Инге, Звездара. Гледалаца: 100. Судија: Радослав Новаковић (Србија). Помоћници: Владан Кикановић (Србија) Сук Синг Бајва (Либан).

Србија У21
Србија до 21

СРБИЈА МЛАДИ: Мора, Војиновић, Радић, Марковић, Ченгај, Чарапић, Стошић, Абидиновић, Стојковић, Ристић, Ковач, Петровић, Бибић. Резерве: Павловић, Арсић, Вукановић, Милутиновић. Есеји: Србија: Војиновић (’6, ’42), Вукановић (’26), Милутиновић (’80) – Претварања: Стошић 1/4

Либан У21
Либан до 21

ЛИБАН МЛАДИ: Џон, Савадаго, Сабат, Боулс, Мансур, Шидинк, Аслан, Ал Мурдуа, Фурах, Ел Јар, Рик, Аја, Казбек, Хадад, Мархаба, Мекар, Акр. Есеји: Агха (’3), Сабат (’13, ’53), Мархаба (’64) – Претварања: Аслан 1/4.

Be the first to comment

Leave a Reply