Почиње финално одбројавање

Владица Николић и Остин Новаковић

Данас у 18.30 сати на стадиону СЦ Инге на Звездари почиње завршна фаза припрема рагби 13 репрезентације Србије за одлазак на Светски куп 2017. године.  До првог сусрета са Велсом у завршној рунди квалификација остало је још 75 дана и још много посла како би се репрезентативци што боље припремили за одлучујуће окршаје. Стручни штаб одредио је шири списак играча из домаћих клубова који ће све до 13/14.08.2016. радити на побољшању физичке спреме под будним оком Љубомира Буквића.  За недељу 14.08.2016. године предвиђена је и нека врста провере у којој ће сениорска репрезентација Србије у Купу изазова одмерити снаге са младом репрезентацијом Србије. Биће то добра прилика да стручни штаб кога предводе Дарен Хигинс и Љубомир Буквић  провери тренутну форму кандидата.

Репрезентативци ће након ове провере наставити заједнички рад све до друге недеље месеца септембра, и то углавном средом и петком, иако ће домаћи шампионат бити у пуном јеку. Једина пауза уследиће од 10 до 18.09.2016 године, када нас очекује финале плеј офа. Недељу дана након окршаја за титулу првака Србије, репрезентација Србије одлази у Шпанију на последљу проверу пред сусрет са Велсом и Италијом. Шпанија и Србија се налазе у две различите групе, па ће међусобно одмеравање снага бити одлична провера за обе репрезентације.

Списак кандидата из домаћих клубова: Стеван Стевановић, Стефан Недељковић, Далибор Самарџић, Алекса Радић, Далибор Вукановић (Дорћол), Драган Јанковић, Никола Србљанин, Владо Кушић, Дарио Абидниновић, Павле Војиновић, Џавид Јашари (Партизан), Жарко Ковачевић, Перо Маџаревић, Милош Ђурковић (Раднички Нова Пазова), Милош Зоговић, Миодраг Томић, Милош Ћалић, Војислав Дедић, Владислав Дедић, Сони Радовановић (Црвена Звезда), Ђорђе Стошић (Соко Врање/Раднички Ниш) Ђорђе Гак (Ташмајдан Тигрови).

У зависности од тренутне форме и здравственог стања играча, могуће су промене играча са списка, с тим да се број кандидата из домаћих клубова неће повећавати. То значи да неко мора да испадне са овог списка, како би се на њему нашло неко ново име.

Првом делу припрема ће присуствовати и Владица Николић који игра у новом француском прволигашу Ла Реолу, а који се тренутно налази на одмору у Србији. Играчи из иностранства прикључиће се тренинзима репрезентације у зависности од својих обавеза у клубовима и по посебном плану и договору са стручним штабом.

Be the first to comment

Leave a Reply