Трофеј Београда Лављим срцима

Протеклог викенда у Београду је одржан традиционални међународни рагби 13 турнир “Трофеј Београда”, који уз помоћ Секретаријата за спорт града Београда организује Рагби 13 федерација Београда. Ове године на турниру су учествовале 4 јуниорске екипе. Енглеска Лавља срца, изузетно квалитетна селекција направљена од перспективних играча са севера земље, јуниорска репезентација Либана, Рагби лига клуб Витез из Босне и Херцеговине и јуниорска репрезентација Србије.

Први такмичарски дан одржан је у петак 01.07.2016. године, на терену СНЦ Макиш код Аде Циганлије. У првој утакмици Србија је савладала Либан са 18-4, док је у другом сусрету Витез и поред велике борбености и пожртвовања играча, претрпео убедљив пораз од 64-0 од Енглеза.

Недеља је била резервисана за финала, а обе утакмице су игране на стадиону ФК Раднички на Новом Београду. У првом сусрету који је одлучивао о трећем месту и добитнику бронзане медаље Либан је савладао Витез са 28-6. Финале између Србије и Енглеских Лављих срца завршено је тријумфом гостију од 46-4. Комплетне извештаје са свих утакмица можете наћи на сајту Рагби 13 федерације Београда. Слике са турнира можете погледати на фејсбук страници

13606510_1746013768948060_7737313805962046816_n

За време трајања турнира 2. и 3. јула одржана је обука за тренере рагбија 13 ниво 1 Рагби лига федерације Европе. Тренерски курс водили су Драган Радловић, тренер едукатор Рагби лига федерације Европе, Слободан Манак, тренер едукатор Рагби лига федерације Европе и Љубомир Буквић, тренер репрезентације Србије, који су радили под будним оком Мартина Крика, главног тренера едукатора Рагби лига федерације Европе. Курс је одржан је на сатдиону ФК Раднички Нови Београд уз помоћ Рагби 13 клуба Нови Београд који је био технички организатор. На обуци је уцествовало 14 кандидата, од чега два из Босне и Херцеговине, као и једна жена, Кристина Тамбурић. Звање рагби 13 тренера ниво 1 стекло је 9 кандидата. Први пут у историји рагби 13 спорта у Србији имамо тренера жену, Кристину Тамбурић, која је успешно савладала курс.

index

Be the first to comment

Leave a Reply