Србија – Енглеска Лавља срца 14-16

Грмело је и севало на терену ФК Радничког на Новом Београду, а и изнад њега данас. Нажалост, Србија  још једном није успела да прекине неугодну традицију пораза у сусретима са Лајонхартсима. Орлови су водили већи део утакмице али су на крају претрпели још један пораз од Енглеза.

Гости су у вођство дошли већ у 4. минуту есејем Џека Кирмонда који је искористио не пажњу наше одбране и постигао први есеј на утакмици. Врло брзо Србија је повезала редове и преузела у потпуности иницијативу. Као плод боље игре Србија је постигла есеј у 17. минуту. Стрелац је био Милош Ћалић. Војислав Дедић успешно изводи шут на гол и Србија први пут на утакмици долази у вођство од 6-4.

Владица Николић и Остин Новаковић
Владица Николић и Остин Новаковић

Велико невреме захватило је Београд и околину у другом делу првог полувремена, тако да се утакмица до краја играла по изузетно тешким условима. Немилосрдна киша и клизава лопта главни су узрок што није било више поена у првом полувремену. Заиста је било изузетно тешко концентрисати се на игру у условима када је около грмело, севало и лило као из кабла. Ипак, Србија је до краја полувремена успела да на свој конто дода још два поена из казненог ударца, који је у 39. минуту успешно извео Војислав Дедић.

Услови у другом полувремену били су још тежи.  Посебно је ситуацију Орловима загорчала посекотина коју је средином првог полувремена зарадио Стеван Стевановић. Било је доста проблема да се крварење заустави па је већи део репрезентација Србије играла без “Српског Хулка”, односно са само 3 играча на клупи. У 45. минуту Србија је поново из казне преко Војислава Дедића повећала вођство на 10-4. Гости су узвратили пет минута касније када је корпулентни Мајкл Емблеон постигао други есеј за Лајонхартсе. Након добре акције Емблеон је остао сам наспрам двојице наших играча, али је искористио мокар терен и практично се бацио на земљу 4-5 метара испред есеј линије. Инерција и клизав терен однели су га у есеј Србије, док су играчи Орлова немоћно гледали “показну вежбу” како клизав терен може да буде твој савезник. Џек Кирмонд је по други пут био непрецизан, тако да је Србија и даље остала у вођству, овај пут са 10-8.

Нажалост наше вођство није дуго трајало, јер је у 54. минуту Рис Спут постигао трећи есеј за госте, који по други пут на утакмици прелазе у вођство, овај пут од 10-12. У наредних 15-ак минута није било промена резултата, јер је по јакој киши заиста било тешко контролисати лопту. Србија ипак преокреће резултат на 14-12 из два казнена ударца у 67. а затим у 70. минуту прецизним шутевима Војислава Дедића. Гости на крају демонстрирају велику упорност и срчаност, и у 75. минуту другим есејем изврсног  Мајкла Емблеона долазе по трећи пут у вођство, овај пут са 14-16.  У преосталих пет минута играчи Србије су покушали да још једном преокрену резултат. Константно се играло на половини гостију,  али без промене резултата на семафору. На крају су гости са уздигнутим рукама дочекали последњи звиждук судије Милоша Милинковића.

Рововска борба за сваки педаљ терена
Рововска борба за сваки педаљ терена

СРБИЈА – ЕНГЛЕСКА ЛАВЉА СРЦА   14-16 (8-4)

Београд 27.06.2016, стадион: ФК Раднички Нови Београд, гледалаца: 150, судија: Милош Милинковић, помоћници: Славиша Зекић, Ивица Ђорђевић, четврти судија: Урош Црнчевић.

СРБИЈА: Милош ЗОГОВИЋ, Милош ЂУРКОВИЋ, Перо МАЏАРЕВИЋ, Миодраг ТОМИЋ, Вук ШТРБАЦ, Војислав ДЕДИЋ (2+2+2+2+2), Џавид ЈАШАРИ, Алекса РАДИЋ, Остин НОВАКОВИЋ, Сони РАДОВАНОВИЋ, Стеван СТЕВАНОВИЋ, Милош ЋАЛИЋ (4), Владица НИКОЛИЋ. Резерве: Жарко КОВАЧЕВИЋ, Владо КУШИЋ, Ђорђе СТОШИЋ, Дарио АБИДИНОВИЋ.

ЛАЈОНХАРТС: Данијел ЛАЗЕНБИ, Џони ПАРИС, Бен ВЕСТ, Мајкл ЕМБЛЕОН (4+4), Лиам КЕНДАЛ, Луис ПОСКИТ, Кели АКРОЈД, Данијел ХАНКЕСВОРТ, Џек КИРМОНД (4), Вејн ЏОВЕТ, Дамон ФЛЕЧЕР, Рис СПУР (4), Џек ХОНВЕЛ, Резерве: Џејков ХАРТ-ФИШЕР, Рајан ПРЕСИК, Ник ЗАЛАД, Џејмс БРОНВИЧ.

Be the first to comment

Leave a Reply