Орлови кроте Британске лавове

Припреме сениорске репрезентације Србије за меч против Енглеске селекције Лављих срца почеле су у понедељак. Ради се свакодневно, и тај ритам ће се задржати све до наредног понедељка када се игра утакмица против “Лављих срца”.  Ради се по програму који је осмислио нови саветник у стручном штабу Дарен Хигинс.

20160621_185116
Под будним оком Дарена Хигинса

За ових 7 дана Дарен ће покушати да са  сарадницима, Љубомиром Буквићем и Драганом Радловићем што више технички и тактички унапреди игру “Орлова”. Сви играчи су максимално мотивисани и марљиво извршавају директиве стручног штаба. Чак ни олујно невреме које је у понедељак захватило Београд није омело тренинг.

Први тренинг "Орлова" са Дареном Хигинсом. Киша и олуја им не могу ништа
Први тренинг “Орлова” са Дареном Хигинсом. Киша и олуја им не могу ништа

Данас у Београд око 16.00 сати долазе Енглези. Ради се о селекцији Јоркшира, једног од најјачих рагби лига региона у Енглеској. Екипа је састављена од 21 играча из 9 клубова  које ће водити тренери Lee Bettinson (Sharlston Rovers) и Leigh Paul-Rientoul (York Acorn). Лавља Срца ће покушати да наставе серију победа у сусретима са репрезентациојом Србије. Према најавама, ради се о изузетно квалитетној селекцији, можда и најквалитетнијој до сада. Већина играча долази из клубова који играју у Премијер дивизији, двојица из Прве дивизије, и двојица из Четврте дивизије. Све у свему биће то права провера тренутне форме играча и одличан показатељ стручном штабу шта треба још дорадити до мечева у Квалификацијама за Светски куп.

Колики је значај ових мечева за Велс, Италију и Србију, можда најбоље говори податак да су Велшани, четири месеца пре одигравања утакмице већ објавили плакат за сусрет између Велса и Србије 15.10.2016. године, који се игра у Ланелију.

serbia vs wales

 Слике са тренинга можеге погледати овде

Be the first to comment

Leave a Reply