Београдски устаници бране трофеј

Тринаесто издање Купа по пореклу, одиграће се у недељу на градском стадиону у Параћину са почетком од 15.00 сати. Ове године Куп по пореклу је унапређен и поред такмичарског има и развојни и промоциони карактер. Параћин је као град у коме је 1954. одиграна прва званична рагби 13 утакмица, био незаобилазна прва станица. Контакти који су успостављени пре две године, на обележавању 60 година од одигравања утакмице између Партизана и Радничког, сада су продубљени и сви су изгледи да ће Параћин ускоро добити свој рагби 13 клуб.

Протекле недеље урађена је промоција по основним школама, а данас (субота 18.06.2016.) се у Параћину одржава турнир основних школа у тач рагбију. Четири најбоље екипе са тог турнира у недељу ће од 13 сати у предигри на Градском стадиону решити дилему ко је најбољи.

Док нови клинци уче прве кораке, екипе се марљиво припремају за утакмицу у недељу. Стручни штаб Српских витезова 1389 кога сачињавају Вук Поповић и Лазар Живковић одредио је следећи састав: Игор Вратњан, Ник Рамашвили (Подбара Нови Сад), Вук Штрбац, Војислав Дедић, Милош Зоговић, Драган Васиљевић (Црвена Звезда), Павле Војиновић, Џавид Јашари, Драган Јанковић (Партизан), Никола Штрбац (Бристол Енглеска) Дубљевић (Ташмајдан Тигрови/Морава Гепарди Лесковац), Стефан Арсић, Филип Стошић, Ђорђе Стошић, Славко Марковић (Соко Врање/Раднички Ниш), Владица Николић (Ла Реол Француска) Марко Миленковић, Велибор Ристић (Раднички Ниш)

Њима ће се супроставити следећи играчи Београдских устаника 1804: Далибор Вукановић, Стефан Вукановић, Андреј Мора, Мирко Божовић, Реља Петровић, Алекса Радић (Дорћол),  Владимир Милутиновић, Владо Кушић, Дарио Абидиновић, Никола Србљанин (Партизан), Милош Миланко, Иван Ивановић (Ташмајдан Тигрови) Александар Цветковић (Нови Београд), Перо Маџаревић, Жарко Ковачевић (Раднички Нова Пазова), Милош Ћалић, Петар Милановић, Рајко Трифуновић, Денис Ченгај, Миодраг Томић, Сони Радовановић (Црвена Звезда).

У обе селекције има пуно звучних имена, али и неколико изненађења. Свакако радује долазак Владице Николића и Николе Штрбца, али и повратак Сонија Радовановића на наше терене.

У досадашњих 12 одиграних купова, Београдски устаници су подигли трофеј 7 пута. Српски витезовима је то пошло за руком три пута, док су два сусрета (2002 и 2006 године) завршена без победника, нерешено. Последња два издања припала су београђанима, који ће се и ове године трудити да задрже пехар у свом поседу. Ипак, то им нимало неће бити лако.

13479774_10153446097331991_1202712102_n
Детаљ са тренинга школараца у четвртак

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply