Стигле стипендије

Џавид Јашари, Владислав Дедић и Стеван Стевановић јуче су у пратњи председника Рагби 13 федерације Србије Предрага Пантића потписали уговор са Министарством омладине и спорта Републике Србије о стипендирању. Освајање сребрне медаље на Европском Првенству у рагбију 9, које је прошле године одржано у Београду, на коме су “Орлови” заузели друго место иза Русије донело је тројици репрезентативаца Србије стипендије у наредних 12 месеци.

Улазак у сам систем стипендирања играча од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије је свакако велико признање не само за наше репрезентативце, већ и за комплетну Рагби 13 федерацију Србије, све њене спортисте и чланове.  То ће свакако мотивисати и све остале играче да пруже свој максимум, како би они у будућности пошли истим путем као Јашари, Дедић и Стевановић.

Рагби лига је колективан спорт и није било лако да се од 13 играча који су учествовали на Првенству Европе изаберу тројица којима ће припасти стипендије. Приликом избора водило се рачуна о строгим критеријумима који се морају испунити за овакав вид финансијске подршке, а које прописује Министарство. На основу сагледавања свих детаља, направљена је ранг листа, на основу које су додељене три стипендије, колико је Министарство одобрило.

Са друге стране свакако треба похвалити напоре Европске рагби 13 федерације која је увођењем Првенства Европе у рагбију 9  у свој  званични програм пружила велику шансу земљама у развоју, у које свакако спада и Србија, да се огледају са најбољима.

Be the first to comment

Leave a Reply