Звезда до првог трофеја у 2016.

РЛК Црвена звезда победник Супер Купа Србије

Рагбисти Црвене Звезде данас су на терену СЦ Инге на Звездари у финалу Супер Купа Србије савладали Дорћол са 30-0 и тако освојили први трофеј у 2016. години. До победе над вишеструким шампионом, Звезда је дошла бољом игром, пре свега у одбрани, за коју “Паукови” нису имали решења. Обе екипе наступиле су ослабљене. Дорћол без репрезентативаца Вукановића, Стевановића, Недељковића, Тајсића и Самарџића, није могао више сем часног пораза.

Црвено бели су играли без повређених Манака и Зоговића, док је Владислав Дедић стегао зубе и још увек недовољно опорављен истрчао на терен. Управо је он био играч одлуке и са 2 есеја и 3 гола направио одлучујућу разлику.

Тријумфу Црвене звезде треба додати податак да је у 15 годишњој историји Српске рагби лиге, ово прва утакмица на којој рагбисти Дорћола нису постигли есеј. Такође, треба подсетити да су црвено-бели у полуфиналу Супер Купа Србије победили Партизан, а ево недељу дана касније и великог ривала Дорћол.

Војислав Дедић и Милан Чобановић у дуелу. Слика: Д. Павловић
Војислав Дедић и Милан Чобановић у дуелу. Слика: Д. Павловић

Од укупно 28 пехара који су до сада били на располагању од 2001. године у Купу Србије, Првенству Србије и Супер Купу Србије, 26 их је освојио Дорћол, а два су власништво Црвене звезде: Првенство Србије 2014. године и овај Супер Куп Србије 2016. године.

У истом термину одигране су и две квалификационе утакмице за попуну Прве лиге Србије. На стадиону ФК Радничког на Новом Београду састали су се Нови Београд и Раднички из Ниша. У изузетно тешким условима за игру, киши и блату боље су се снашли гости и победили са 16-10. У другом сусрету у Новој Пазови домаћи Раднички је победио Соко из Врања са 48-26.

Наредног викенда 12/13.03.0216 игра се прво коло Првенства Србије, а парови су следећи:

Прва лига Србије:

Црвена Звезда – Ташмајдан Тигрови

Партизан – Дорћол

Раднички Ниш – Раднички Нова Пазова

Друга лига Србије:

Земун – Нови Београд

Соко Врање – Вождовац

Војна академија је слободна.

Be the first to comment

Leave a Reply