Осврт на прву турнеју по Аустралији

Прошло је већ десетак дана од повратка наше репрезентације из Аустралије, а утисци се још увек нису слегли. Већина оних који су 15 дана провели у Сиднеју, још увек се бори са умором и осећа последице промене временске зоне и годишњег доба. Ипак, полако све долази на своје место, а утисци и успомене се сумирају.

12719641_585649248259517_3893579885368282634_o
Репрезентативци Србије са члановима Српског кошаркашког клуба Обилић. Слика: фејсбук/Благоје Стоиљковић

Тим менаџер репрезентације Србије на овој турнеји Благоје Стоиљковић, захвалио се свима онима који су допринели да се овај велики подухват реализује. Његову захвалницу преносимо у целини:

Поштовани пријатељи,

Рагби 13 федерација Србија и Српско-Аустралијска Рагби лига, не може да нађе довољно речи захвалности за све вас, који сте учинили да ова историјска турнеја буде успешна. Од играча српског порекла и играча из Србије, који су као аматери показали професионалан однос према дресу Репрезентације. Стручног штаба (састављеног искључиво од Аустралијанаца, волонтера) који је дао свој максимум, да помогне напретку српске рагби лиге. Неизмеран је допринос публике на утакмици, спонзора, донатора, српске заједнице, српских клубова, српских фејсбук група и страна, ресторана, новинара, фоторепортера, волонтерa, и многих других.

Без подршке Конзулата Републике Србије у Сиднеју, Министарства Спољних Послова Републике Србије, Амбасаде Аустралије у Београду, Српске Православне Цркве, Српског фестивала у Сиднеју, Кошаркашког клуба Обилић, РЛК Кабрамата, РЛФ Филипина, ЕРЛФ и СРЛФ, турнеја не би била успешна. Изузетан је допринос више породица као и појединаца, који су дали неизбрисив печат напорима, који су уродили плодом.

Свима једно велико ХВАЛА!

Be the first to comment

Leave a Reply