Привикавање на нови начин рада

Након турнира Кабрамата 9 рагби 13 репрезентација вредно ради како би што спремнија дочекала сусрет са Филипинима. Тренира се једном или два пута дневно у зависности од осталих обавеза и плана стручног штаба. Тренинге води Џејсон Грин, кога је за ту позицију препоручио Брајан Смит. Грин је годинама сарађивао са Смитом, па је одмах прихватио позив пријатеља да у његовом одсуству води репрезентацију Србије на њеној првој турнеји по Аустралији.serbian rlf national team in air serbia kit 2

За српски радио СБС Грин каже: “Ја сам овде да поставим неке од стандарда Брајана Смита, али оно право следи тек када нам се он лично буде прикључио и увео у потпуности његов систем. Смит је велики тренер и апсолутни професионалац у свему што ради. Када се он укључи ови момци ће још више напредовати.” Комплетан разговор са Џејсоном Грином можете видети овде.

Поред тренинга и припрема за меч са Филипинима, наши репрезентативци имају много контаката са бројном српском заједницом у Сиднеју. У протеклих неколико дана били су гости Српске Народне Одбране, клуба Бониринг али и многих других места у Ливерпулу и Кабрамати предграђима Сиднеја у којима највише има наших земљака. Јучерашњи дан био је резервисан за посету Конзулату републике Србије у Сиднеју. Наше репрезентативце угостио је генерални конзул господин Бранко Радошевић, као и конзул Бранислав Грбић. Пријему су присуствовали многи представници Српске заједнице у Сиднеју, а посебна част је била присуство епископа аустралијско-новозеландског Иринеја. Међу гостима су се нашле и легенде аустралијске рагби лиге српског порекла: Лу Живановић, Драган Ђурђевић и Марио Фенек.

Слика са пријема у Конзулату Србије
Слика са пријема у Конзулату Србије

 

 

 

Линк за интервју Џејсона Грина

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/content/srpski-tim-je-pun-strasti-i-entuzijazma?language=sr

Be the first to comment

Leave a Reply