Млади у граду Цара Лазара

Неуобичајeно топло време за ово доба године, пренуло је домаће клубове нешто раније из зимског сна. На руку иде и чињеница да је школски зимски распуст премештен за почетак фебруара, па су клубови већ након Српске Нове Године стартовали са тренинзима. Овог викенда почињу и прва такмичења.

Први крећу најмлађи, управо због распуста. У петак 05.02.2016. ће се у Крушевцу одиграти тач турнир у конкуренцији пионира на коме ће учествовати екипе Партизана, Црвене звезде, Гвозденог строја из Уба, као и домаћег Цара Лазара. Право наступа имају дечаци и девојчице рођени 2002 године и млаћи. Турнир се игра у балону а почетак је у 14.00 сати.

Биће то након дужег времена прва активност клуба из Крушевца што свакако радује. Крушевац има дугу рагби 13 традицију. Управо је овај град био домаћин првог званичног такмичења Купа Србије 2001. године. У њему је пре 15 година одржана оснивачка Скупштина Рагби 13 федерације Србије. Све до 2004. године у Крушевцу се налазило и седиште Рагби 13 федерације Србије. Зато све искрене љубитеље рагби лиге радује повратак Цара Лазара међу активне клубове.

 

Be the first to comment

Leave a Reply