Срећан пут “Орлови”

Репрезентација Србије данас тачно у подне креће на турнеју по Аустралији. За 15 дана, “Орлови” ће превалити више од 31.000 километара, из зиме ући у врело aустралијско лето, одиграти један изузетно јак мећународни турнир и једну тест утакмицу, као и одрадити 20-ак тренинга.

Поред спортских резултата, циљ турнеје је продубљивање односа са српском рагби лига дијаспором, јер се наредне године управо у Аустралији игра Светско првенство. Како је рагби лига један од најпопуларнијих спортова у Аустралији, то није чудо што га доста наших исељеника са великим успехом игра.  Зато је пут Сиднеја данас из Београда полетело само 8 играча, којима ће се придружити 12 колега који играју у Аустралији.

На овај начин Рагби 13 федерација Србије жели да анимира све играче нашег порекла са јужне земљине полулопте да се укључе и помогну, да у октобру ове године у окршајима са Велсом и Италијом, Србија избори визу за Светско првенство.

Током турнеје наше рагбисте очекује велики број сусрета и дружења са нашим исељеницима, како би што боље упознали једни друге и како би свим заинтересованим пренели поруку да  их земља њихових корена није и неће заборавити.

Врата су свима отворена и сви који мисле да могу да допринесу остварењу нашег циља, а то је пласман на Светско првенство 2017., су добродошли – поручује Благоје Стоиљковић тим менаџер “Орлова”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply