Познати путници за Сиднеј

Остало је мање од недељу дана до поласка наше репрезентације за Сиднеј. За сада све тече у најбољем реду, а менаџер репрезентације Благоје Стоиљковић који је уједно и вођа пута на овој турнеји има пуне руке посла, али му осмех не силази са лица. За наш сајт Стоиљковић каже:

“Визе и карте су обезбеђене. Пут Сиднеја из Београда крећу: Далибор Вукановић, Стеван Стевановић, Стефан Недељковић (РК Дорћол) Војислав Дедић, Владислав Дедић, Милош Ћалић, Милош Зоговић (РЛК Црвена Звезда) и Џавид Јашари (Р13К Партизан). У Сиднеју нас очекује 14 играча који су наше горе лист и који ће заједно са нашим прекаљеним репрезентативцима учествовати 30.01. на турниру “Кабрамата интернационал 9″ и 05.02.2016. на званичној тест утакмици против Филипина.”  

Интересантно је напоменути да продаја карата за утакмицу против Филипина преко интернета за сада иде одлично. Од 11.01. када су карте пуштене у оптицај продато је око 150 улазница. Посебно је занимљиво да карте преко интернета купују и љубитељи рагбија из Србије, Скандинавије, Америке, иако неће бити у могућности да присуствују утакмици на стадиону “Нова Ера” у предграђу Сиднеја Кабрамати.

Мате Гранић са сином Миланом
Мате Гранић са сином Миланом

Одлазак “Орлова” у Аустралију многи љубитељи рагбија решили су лично да помогну. Први који је самоиницијативно контактирао Рагби 13 федерацију Србије је бивши играч Дорћола Мате Гранић. Он последње две године са супругом Стефани и сином Миланом живи у Мајамију. Бави се продајом некретнина у познатој корпорацији “Century 21”.

О својој одлуци да помогне одлазак у Аустралију Мате каже: “Редовно пратим дешавања у Србији и гледам преносе уживо кад год је то доступно. Веома сам поносан на успехе репрезентације за коју сам и ја играо до пре 6 година. Овде сам ишао пар пута на тач рагби али не стижем често јер се игра сваке друге недеље, а ја углавном викендима показујем куће тако да сам заузет.

Искрено ја сам помогао јер сам осетио потребу за то и жељу да учествујем у надам се историјском успеху Рагби 13 федерације Србије – одласку на Светски Куп 2017. године.”

Слично је резоновао још један велики заљубљеник у игру са јајастом лоптом Александар Аца Милошевић. Бивши познати рагби судија већ дуже време ради ван земље. Пре нешто више од две године дана напустио је жарко али политички нестабилно поднебље Северне Африке и Блиског истока, где је провео последњих десетак година и отишао на хладни север Европе у Шведску. Као и Мате, где год да је био редовно је пратио сва дешавања на Српској рагби 13 сцени. Трудио се да колико му то посао дозвољава успостави контакте са локалном рагби заједницом, па је тако у Мароку и Катару одсудио неколико утакмица.

Јован Вујошевић члан УО Рагби 13 федерације Србије није крио изненађење када су га Мате Гранић и Александар Милошевић самоиницијативно контактирали са жељом да помогну одлазак наше репрезентације у Аустралију. Њихов гест Рагби 13 федерација Србије знаће да цени и поштује. Као и оне из Србије али и целог света који сада преко сајта  купују улазнице, иако неће присуствовати утакмици.

 

Be the first to comment

Leave a Reply