Србија у борби за преостала 3 места

Светско Првенство у рагбију 13 одржаће се од 26. октобра до 02. децембра 2017. године у Аустралији, Новом Зеланду и Папуа Новој Гвинеји. Биће то 15. по реду смотра најјачих рагби 13 репрезентација. Процес квалификација се полако приводи крају. Већ је познато 11 земаља учесника, остало је још три слободна места за које конкурише 6 репрезентација, међу којима и Србија. Да ли ће Србија успети у настојањима да се по први пут пласира на Светско Првенство, знаћемо за нешто мање од 11 месеци. До тада остаје нам да се надамо и радимо како би се нашли у друштву најбољих. Оних који су већ визирали карте са Аустралију 2017. године. То су:

 1. Аустралија, још увек актуелни Светски првак, једна од 3 репрезентације која је досад учествовала на свим Светским првенствима
 2. Нови Зеланд, вице-шампион и такође репрезентација која је досад учествовала на свим Светским првенствима
 3. Француска, такође стални учесник Светских првенстава
 4. Папуа Нова Гвинеја, један од суорганизатора и земља која је већ уписала 6 наступа на завршној смотри, највише након Аустралије, Новог зеланда и Француске.
 5. Енглеска, која има 5 наступа, али која је раније наступала и под именом Велике Британије.
 6. Фиџи  4 наступа
 7. Самоа 4 наступа
 8. Тонга 4 наступа
 9. Шкотска 3 наступа,
 10. Либан 1 наступ
 11. Сједињене америчке државе (САД) 1 наступ

Свакако за једну малу земљу као што је Србија велика је част што још увек живи свој сан да може по први пут да се пласира на завршницу Светског купа у рагбију 13.

1 Comment

Leave a Reply