СРБИЈА vs Ирска

Рагби 13 Србија - Ирска

Recap

Утакмица Србија – Ирска, којом су се две репрезентације прикључиле обележавању 120 година од настанка рагби лиге, завршена је неславно, прекидом у 60 минуту утакмице због опште туче на терену. До прекида је дошло када је тренер репрезентације Србије Марко Јанковић поред аут линије оборио једног игрча гостујуће екипе, након чега је уследила велика гужва која је трајала неколико минута. Када се прашина стишала судија Милош Милинковић прекинуо је утакмицу. У тренутку прекида гости су водили са 24-16.

До прекида утакмица Србија – Ирска је била заиста врло квалитетна и занимљива. Репрезентација Србије је дошла у водство већ у 4 минуту есејем Стевана Стевановића, а капитен Далибор Вукановић је успешним шутем повећао водство домаћих на 6-0. Гости су узвратили 10 минута касније, есејем Роба Амстронга,  а Кејси Дан је успешно извео претварање и поравнао резулата на 6-6. Само три минута касније Џони Парди је постигао други есеј за Ирску. Кејси Дан је опет био успештан у шуту па са гости након 17 минута повели са 12-6. У 24 минуту Далибор Вукановић је постигао други есеј за Србију, али су Ирци и даље остали у предности од 12-10, јер је капитен “Орлова” био непрецизан у додатном шуту на гол. До краја првог полувремена утакмице Србија – Ирска гости су постигли још два есеја. Прво је у 29 минуту Роб Амстронг постигао свој други есеј на утакмици, а 3 минута касније у листу стрелаца се уписао и Џејмс Кели. Кејси Дан је оба пута био прецизан па су Ирци на полувреме отишли са значајном предношћу од 24-10.

“Орлови” су изванредно отворили друго полувреме утакмице Србије – Ирска. Војислав Дедић је у 3 минуту наставка постигао есеј, а затим и претварање и смањио водство гостију на 16-24. Након овога развила се права рововска борба, која је на жалост прекинута неразумним поступком стратега Србије.

СРБИЈА – ИРСКА 16-24 (10-24) прекид у 60 минуту

Београд 29.08.2015 године, Стадин НЦ Макиш, гледалаца 250, судија Милош Милинковић. Жути картони: Ирска: Џек Бурк (35 минут), Џералд Артурс (48 минут) Џон Парди (51 минут), Србија:  Перо Маџаревић (48 минут)

ИРСКА: Casey Dunne, Rob Armstrong, Clark McAllister, Anthony Leifi, Conor Mackey, Nick Finlay, James Kelly, John Purdy, Shane Kelly, Gareth Gill, Curis Uall, Vayne Kerr, Ryan Latimer, rezerve: Eamonn McAnulty, Gerard Arthurs, Jack Burke, Shane Nefferman.

СРБИЈА: Милош Зоговоћ, Џавид Јашари, Стеван Стевановић, Милош Ћалић, Ђорђе Гак, Војислав Дедић, Далибор Вуканвић, Владо Кушић, Владислав Дедић, Жарко Ковачевић, Перо Маџаревић, Стефан Недељковић, резерве: Стефан Илић, Алекса Радић, Драган Васиљевић, Ђорђе Стошић.

Србија - Ирска

Details

Date Time League Season Full Time
August 29, 2015 5:00 pm Тест меч 2015 60'

Venue

НЦ Макиш
Obrenovački drum, Belgrade

Results

TeamDrop goalTriesConv/PenPointsOutcome
Ирска04424Win
СРБИЈА03216Loss