Енглези прејаки за “Орлиће”

Рагби 13 репрезентација Србије

Рагби 13 репрезентација Србије  није успела да се пласира у полуфинале Европског првенства за играче до 19 година старости. Орлићи су данас поражени од Енглеске са 64:0 (34:0). Меч на стадиону Наставног центра у Макишу отворио је шампионат у Београду и очекивано Енглези су наставили борбу за медаљу, док ће се млади српски рагбисти борити за даљи пласман. Србији остаје да у среду у мечу против Украјине избори сусрет са бољим из меча Ирска – Италија. Са две евентуалне победе, што је и циљ који су наши млади рагбисти поставили пре почетка шампионата, стигне до 5-ог места.

По великој врућини, гости са Острва боље су се снашли и већ у првих 15-ак минута су стигли до опипљиве предности (16:0). Стрелци есеја били су Кромптон, Брендон Вуд и капитен Тири, док је Елијас Херисон најавио да ће имати заузет шутерски дан.

Поред високе температуре, репрезентативци  Србије су изгледа подлегли и треми, па су тек средином полувремена стигли до добрих нападачких акција. Међутим, искуснији Енглези су се добро бранили и онда максимално на другој страни користили већи посед лопте и тако ломили отпор домаћина за вођство од 34:0 на паузи.

Рагби 13 репрезентација Србије
Брзо је на старту наставка Хетрингтон поентирао, а потом су десетак минута касније есеје везали Хербер и поново Кромптон, тако да су Енглези наставили са контролом меча. Ипак, Србија се није предавала и средином другог дела имала је поново иницијативу која нажалост није крунисана утешним поенима.
На крају Енглеска је постигла 11 есеја и у наставку такмичења вероватно ће са Француском водити главну борбу за титулу шампиона Европе у овој старосној категорији. Србија ће на другој страни у дуелима од петог до осмог места тражити шансу да испуни своје реалне амбиције.

Поред тога што су квалитетнији и искуснији, Енглези су велику предност имали у томе што су њихови играчи углавном излазно 1999. годиште, док је наша екипа најмлађа на турниру са само четири играча који имају 19 година. Видело се да су физички супериорнији, што не умањује богато искуство које смо стекли данас. Ми се окрећемо наредним мечевима који су поред добре организације резултатски и наш главни циљ на овом првенству – рекао је после меча тим менаџер репрезентације Србије – Слободан Манак.

СРБИЈА – ЕНГЛЕСКА 0:64 (0:34)

Стадион: СНЦ Макиш. Гледалаца: 500. Судија: Бен Кести (Француска). Помоћници: Јанослав Бзох (Чешка) и Робин Хачаче (Либан).

Поени за Енглеску: 11 есеја: Тири ’12, ’23 и ’50, Селби ’53, Кромптон ’4 и ’48, Б. Вуд ’7, Хербер ’46, Сениор ’67, Хетерингтон ’38, Дигби ’28 (Енглеска) Голови: Херисон 10/11 (Енглеска)

СРБИЈА: Јаковљевић, Михајловић, Бијорац, Штефуљ, В. Томић, Крстић, Марјановић, Станковић, Смит, Стојиљковић, Милутиновић, Маролт, Драгишић. Резерве: М. Томић, Арнолд, Симовић, Јанковић.

Рагби 13 репрезентација Србије
ЕНГЛЕСКА: Тири, Селби, Кромптон, Б. Вуд, Гусбра – Милер, Мекмен, Колмен, Харбер, К. Вуд, Бредли, Кењон, Сениор, Броган. Резерве: Херисон, Фавел, Хетерингтон, Дигби.

Be the first to comment

Leave a Reply