Којекуде по Србији

Прошло је десетак дана од пораза рагби 13 репрезентације Србије против Италије, у другом колу А групе последње рунде квалификација за Светски Куп 2017. године. Велс и Ирска као победници група већ су изборили пласман на Светски Куп. Србија је са два пораза против Италије и Велса, завршила квалификације на трећем месту у А групи, док ће другопласиране екипе из А и Б групе, Италија и Русија у петак 04.11.2016. године у директном окршају одлучити коме ће припасти последња слободна карта за најјаче Светско рагби 13 такмичење. Утакмица се игра у Енглеском граду Лију са почетком у 20.00 сати.

Придржавајући се оне Конфучијеве изреке “Када постане очигледно да се циљеви не могу досегнути, не мењај циљеве него кораке који се предузимају”, Рагби 13 федерација Србије практично се већ окренула припремама за наредне квалификације и Светски Куп 2021. године, који ће се играти у Енглеској. Циљ је остао исти, пласман на Светски куп.  У жељи да нашим репрезентативцима који играју у Аустралији, што више приближи Србији, земљу њихових предака, наш народ, обичаје, али и ниво рагби лиге код нас, за њих је организована мини турнеја.

У понедељак 31.10.2016. године Рис Гркинић, Џордан и Чед Грант, Џејмс Мирчески и Никола Штрбац, предвођени Благојем Стоиљковићем и Слободаном Манаком посетили су Опленац, Манастир Св Ђорђа (задужбину краља Петра Првог Карађорђевића), краљевску гробницу и музеј. Потом су се упутили за Параћин, где су обишли две школе и најмлађи рагби 13 клуб “Параћин”. У основним школама Ђура Јакшић и Стеван Јаковљевић одржан је по 1 час физичког  васпитања који су држали Никола Штрбац, Џордан и Чед Грант, као и Џејмс Мирчески. Оно што су наши репрезентативци радили са параћинским основцима будно су пратили Слободан Манак као и Иван Пантић и Вукашин Шћепановић који иначе тренирају пионире и кадете у Параћину. За то време су Рис Гркинић и Благоје Стоиљковић посетили Јагодину где су гостовали на ТВ Палма.
20161031_152535
У уторак 01.11. мала ескурзија у којој су били  Рис Гркинић са девојком, Никола Штрбац и Слободан Манак обишла је Инђију, Петроварадин и Нови Сад.

Данас 02.11. за дестинацију је одређен Ниш, а експедицију чине Адмир Хаџић, Милош Зоговић, Кристина Тамбурић, Никола Штрбац и Рис Гркинић. Они ће данас обићи Ћеле кулу, једну основну школу у којој ће се на два часа представити младим Нишлијама рагби лига. Након ручка предвиђено је гостовање на ТВ Коперникус, а затим ће присуствовати тренингу Рагби 13 клуба Раднички из Ниша. Генерално, много посла, али нашим репрезентативцима ентузијазма не мањка.

20161031_143144

Be the first to comment

Leave a Reply