Успешна провера против Б тима

Последња јавна провера Рагби 13 репрезентације Србије, пред старт квалификација за Светски Куп 2017. године, одржана је јуче на стадиону СЦ Инге на Звездари. У тренинг мечу учешће је узело 27 играча, који су били подељени у два тима А и Б. За Стручни штаб то је била последња прилика да на делу види потенцијалне кандидате, пре доношења коначне одлуке о избору 22 играча који ће бити пријављени Европској рагби 13 федерацији, РЛЕФ-у, за утакмице са Велсом, Италијом и евентуални трећи меч против другопласиране екипе из Б групе (Ирска, Русија, Шпанија).

Утакмица је играна 3 х 20 минута, а малобројна публика могла је да ужива у атрактивним потезима играча оба тима. Наравно, резултат није био у првом плану, али је А тим забележио још једну лаку и убедљиву победу.

_DSC4414-crop

Након утакмица са Шпанијом, неколицина репрезентативаца (Стевановић, Недељковић, Грант) добила је поштеду. Дан након утакмице (недеља) репрезентативци су добили као слободан. У понедељак их поново очекује релаксација на базену СЦ Гале Мушкатировић, а затим и састанак на коме ће стручни штаб саопштити коначан списак од  22 имена.

У наредних неколико дана очекује се долазак осталих играча из Аустралије. Завршни тренинзи репрезентације од среде 5-ог октобра, одржаће се на теренима НЦ Макиш на Ади Циганлији. Пут Велса репрезентација Србије креће у среду 12-ог октобра. Утакмица са Велсом се игра у суботу 15.10.2016. године у Ланелију (Велс).

_DSC4421-crop

СРБИЈА А – СРБИЈА Б 52-12

Београд, 01.10.2016, СЦ Инге, гледалаца: 50, судија: Радослав Новаковић (Београд). Поени: СРБИЈА А: Есеји: (9) Ћалић (’16, ’29, ’40, ‘57), Вукановић (’22, ‘42), Зоговић (’25), Војислав Дедић (’30), Ковачевић (’50), Претварања: Вукановић 8/9; СРБИЈА Б: Есеји: (2) Трифуновић (‘7), Бајрами (’58). Претварања:  Јашари 1/1, Никола Штрбац 1/1.

СРБИЈА А: Зоговић (Јашари), Петровић, Томић, Ћалић, Самарџић, Војислав Дедић, Вукановић, Анђелић, Владислав Дедић, Радић, Маџаревић, Ковачевић, Кушић.

СРБИЈА Б: Трифуновић, Вук Штрбац, Милановић, Васић, Владан Милутиновић, Николић, Јашари (Зоговић), Душан Милутиновић, Бајрами, Абидиновић, Ивановић, Ристић, Никола Штрбац. Резерва: Стошић.

_DSC4425-crop

Be the first to comment

Leave a Reply