Двомеч против Либана

Припреме “Орлова” ушле су у завршну фазу, тако да нас ове седмице очекује чак три међународне репрезентативне утакмице. Прва је већ у среду, када се на стадиону СЦ Инге на Звездари игра први тест меч између младих репрезентација (до 21 године) Србије и Либана.  Сарадња између две Федерације је успостављена још 2003. године и од тада се она само продубљује. О томе најбоље говори податак да је ово трећи долазак неке Либанске екипе у овој години. Пре младе репрезентације у Београду су гостовале две студентске екипе и јуниорска репрезентација до 18 године.

Прва утакмица у среду је одлична прилика да стручни штаб “Орлова” на челу са Љубомиром Буквићем разреши неке дилеме око коначног списка сениорске репрезентације која ће у суботу 24.09.2016. године у Валенсији имати последњу проверу пред старт завршне рунде квалификација за Светски Куп. Због тога се очекује да ће на мегдан Либанцима у среду, играчи бити изузетно мотивисани и покушаће да се наметну тренеру Љубомиру Буквићу.

Cssw_5BXgAA63wk

Сениорска репрезентација у Валенсију креће већ у петак. Утакмица против Шпаније игра се у суботу од 17.00 сати, а коначан списак 17 путника биће познат одмах након утакмице са Либаном.

Други тест меч између младих репрезентација Србије и Либана одржаће се у недељу 25.09.2016. године на стадиону СЦ Инге (Београд-Звездара). Почетак је у 16.00 сати.

Селектор младе репрезентације Адмир Хаџић објавио је шири списак кандидата за обе утакмице: Р13К ДОРЋОЛ: Андреј Мора, Милош Алексић, Алекса Радић, Стефан Вукановић, Реља Петровић, Раде Спајић, РЛК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милош Костадиновић, Денис Ченгај, Миодраг Томић, Никола Ђурић, Рајко Трифуновић,  Р13К ПАРТИЗАН: Павле Војиновић, Драган Јанковић, Дарио Абидиновић, Коста Стојковић, Бранко Чарапић, Денис Бибић, Петар Ковач, Владимир Милутиновић, Алекса Миљковић, Денис Бајрами, Топлица Ристић, Михајло Илић,  Р13К РАДНИЧКИ НИШ: Велибор Ристић, ОР13К МОРАВА ГЕПАРДИ ЛЕСКОВАЦ: Александар Павловић, Милош Ђорђевић, Р13К СОКО ВРАЊЕ: Ђорђе Стошић, Стефан Арсић, Славко Марковић, Александар Стојановић, Вукашин Стојиљковић. На списку се налази и 6 чланова јуниорске репрезентације којима ће селектор Хаџић пружити шансу да се докажу у старијој конкуренцији.

Be the first to comment

Leave a Reply