Витезови за копље бољи од устаника

Пехар капитену Српских Витезова испег домаћина предао је заменик председника Војислав Шалетић

Након јучерашње одличне представе, данас се сумирају утисци. Свакако разлога за задовољство је много, јер је урађен огроман посао. Не само на одличној организацији утакмице, већ и на више него успешној презентацији рагби лиге по Основним школама у Параћину. У суботу је одржан турнир на коме је учествовало 5 екипа, а у предигри Купа по пореклу одржан је и први меморијални турнир Будимир Томановић Тамба. Свакако, оно што су за кратко време ученици основних школа Ђура Јакшић, Стеван Јаковљевић и Момчило Поповић Озрен научили, а затим и приказали на изврсном терену Градског стадиона у Параћину, представља велико охрабрење за тренере који су са њима радили.  Због тога су момци и девојке награђени медаљама, које су примили из руку Тамбиних рагби пријатеља Миодрага Скокнића и  Петра Марјановића.

Скокнић и Марјановић са младим Параћинцима
Скокнић и Марјановић са младим Параћинцима

Општи утисак је да стручни штаб наше репрезентације може бити задовољан оним што су играчи Српских витезова и Београдских устаника приказали у недељу. Било је доста оних који су се својим ролама истакли, а стручни жири је за најбољег на терену прогласио капитена Српских витезова 1389 Војислава Дедића. Сасвим заслужено Дедићу је припала статуа Будимир Томановић Тамба, која ће се убудуће додељивати најбољем играчу на Купу по пореклу.

Времена за одмор нема пуно, јер је већ за данас у Београду заказано окупљање ширег списка кандидата,  за предстојеће две утакмицу против Лављих срца. Прва утакмица игра се у суботу 25.06.2016. године, а на мегдан Лављим срцима ће Београдски устаници.  Два дана касније у понедељак 27.06.2016. снагу гостију одмериће репрезентација Србије.

Владо Кушић (Београдски устаници), Војислав Дедић и Ђорђе Стоши (Српски витезови) у дуелу
Владо Кушић (Београдски устаници), Војислав Дедић и Ђорђе Стошић (Српски витезови) у дуелу

Нови тренер у стручном штабу “Орлова” Дарен Хигинс, данас ће на стадиону ФК Раднички на Новом Београду одржати први тренинг од 18.30 сати.  Биће то добра прилика да се упозна са играчима, које је видео на делу у недељу. Дарен који живи и ради у Енглеској, има огромно искуство као играч и тренер у рагби лиги и сигурно је велико појачање за наш стручни штаб. Вероватно ће и много боље разумети наш менталитет и понашање, јер по мајци има српске корене.

Тренер репрезентације Србије Љубомир Буквић, најављује паклени темпо рада у наредних 10 дана, али и током целог лета. Предстоји много тога што треба урадити, како би се што боље припремили за утакмице против Италије и Велса у завршној рунди квалификација за Светски куп 2017. Одлична провера за ове утакмице је управо одмеравање са Енгеском селекцијом Лављих срца. У протеклих неколико година, ове селекције су се показале као изузетно јаке и прави противник по мери. Последња два сусрета била су изузетно неизвесна, али је тас на ваги увек за мало превагнуо у корист Енглеза. Да ли ће управо присуство једног Енглеза у нашем стручном штабу бити пресудно за другачији исход овог пута, знаћемо врло брзо, већ наредног понедељка.

Енглеска селекција долази у Београд у четвртак, 23.06.2016. године. Током боравка у Београду биће смештени у Пиплс хостелу.

010101
Дарен Хигинс дао је свој први интервју у Србији, у Параћину.

Be the first to comment

Leave a Reply