Познат шири списак за Сиднеј

Припреме сениорске репрезентације за турнеју по Аустралији ушле су у завршну фазу. Објављен је шири списак од 12 кандидата, од којих ће осам 26.јануара кренути пут Сиднеја. На њему се налазе следећи играчи: Далибор Вукановић, Стеван Стевановић, Стефан Недељковић (Дорћол), Војислав Дедић, Владислав Дедић, Милош Ћалић, Милош Зоговић, Миодраг Томић (Црвена звезда) Владо Кушић, Џавид Јашари (Партизан), Ђорђе Гак (Ташмајдан Тигрови) и Перо Маџаревић (Раднички Нова Пазова)

До поласка тренираће се три пута недељно, на теренима Спортског центра Олимп на Звездари под надзором тренера Љубомира Буквића.  О оном што репрезентативце очекује до 26-ог Буквић каже:

“Углавном радимо на побољшању физичке спреме. Имамо среће са временом тако да можемо да радимо напољу. Поред ова три тренинга недељно на којима ћемо углавном трчати, сви кандидати раде још индивидуално у теретани, како би се што боље припремили за напоре који их очекују у Аустралији.

_DSC8860-cropА напори су заиста велики. Осим што ће заменити ноћ за дан и директно из зиме ући у лето, репрезентативце очекује учешће на изузетно јаком турниру Кабрамата 9. Турнир се игра 30. јануара, тако да наши репрезентативци неће имати много времена за аклиматизацију, јер је долазак у Сиднеј планиран 28. јануара 2016. године. Треба имати у виду да их очекују и тренинзи са играчима српског порекла који играју у Аустралији и на Новом Зеланду, са којима ће заједно учествовати на турниру Кабрамата 9 и недељу дана касније одиграти тест меч против репрезентације Филипина.

Традиционално на турниру Кабрамата 9, учествује тридесетак екипа из целог света. Досад су учествовале репрезентације Фиџија, Самое, Канаде, Португала, Јапана, Кукових острва, Филипина, Грчке, Малте, Јамајке, Чилеа, Аустралијских Абориџина, али и најбољи клубови из Сиднеја и околине. Обично на овом турниру учествује око 30 екипа. Тачан списак учесника и распоред утакмица биће познат након 20-ог јануара.