Пантић поново изабран за председника

Рагби 13 федерација Србије одржала је у уторак 29.12.2015. године  изборну Скупштину у просторијама Рагби 13 федерације Београда у улици Трг Републике 3 са почетком у 18:00 сати. Скупштина је радила по следећем дневном реду:

  1. Избор радног председништва, верификационе комисије, записничара и оверивача записника.
  2. Усвајање записника са претходне Скупштине
  3. Усвајања извештаја о раду за период 2012 – 2015 година
  4. Избор органа Федерације: Председника, Управног одбора, Надзорног одбора и Генералног секретара Федерације.
  5. Усвајање Програма рада за период 2016 – 2019 година
  6. Промена седишта и адресе Федерације
  7. Разно

Свакако најважнија тачка дневног реда је била избор новог руководства Рагби 13 Федерације Србије. Једини кандидат за функцију Председника био је Предраг Пантић, који је ту дужност обављао и у претходном периоду. Да ће Скупштина изгласати нови мандат старом председнику било је јасно већ након 3. тачке, када је усвојен извештај о раду у претходном периоду.

Наредна четврта тачка по реду почела је једногласним избором Предрага Пантића за председника федерације. Затим је  изабран  нови управни одбор у саставу: Предраг Пантић председник и чланови Благоје Стоиљковић, Младен Ђурић, Радослав Новаковић и Јован Вујошевић.

За новог Генералног секретара Федерације изабран је Манак Слободан.

Усвојен је план и програм рада Федерације за период од 2016. до 2019. године. Главни циљ је даљи развој рагбија 13 у Србији, као и концентрација свих снага и расположивих ресурса како би се наша сениорска репрезентација пласирала на Светски куп у рагбију 13, који се игре 2017. године у Аустралији.

Be the first to comment

Leave a Reply