Репрезентација

Репрезентација Србије формира се у две дисциплине, рагбију 13 и рагбију 9, као и у четири старосне категорије сениори, млада репрезентација (од 20 до 23 године), јуниорска репрезентација (од 17 до 19 година) и кадетска репрезентација (до 17 година).

Рагби 13 репрезентација Србије први пут је формирана у фебруару 2003. године пред прву турнеју по Француској. Од почетка је велика пажња посвећивана младима, тако да је истовремено са сениорском формирана и кадетска репрезентација. Обе репрезентације своје прве утакмице одиграле су у Каваљону против домаћег клуба и регионалне селекције ПАКЕ (Провансе и Азурне обале). Биле су то прве неслужбене утакмице наше репрезентације.

Прве репрезентације Србије у рагбију 13, сениорска и кадетска из 2003 године
Прве репрезентације Србије у рагбију 13, сениорска и кадетска из 2003. године

Након повратка из Француске, следећу проверу обе репрезентације су имале на турниру у Гроцкој, којим је обележено 50 година од одигравања прве рагби 13 утакмице у Србији.

Свој први званичан наступ репрезентација Србије имала је у јесен 2003. године на Медитеранском купу, против Либана, Француске и Марока. Ово такмичење одиграно је од 17. до 26. октобра у Бејруту и Триполију. На пут од преко 5.500 километара (2.750 км у једном правцу), наша репрезентација је кренула аутобусом.  Поред убедљивих пораза у све три утакмице, наши играчи су по први пут имали прилику да се опробају против правих професионалаца и врхунских играча.

Прва званична рагби 13 утакмица Србије на Медитеранском Купу 2003 године: Горњи ред слева на десно: Милинковић, Костић, Гајић, Ђорђевић, Радивојевић, Марин, Попречица, Јанковић, Новаковић. Доњи ред: Дајч Димитрис, Дајч Харис, Ковач, Валчић, Хазенштауб, Вујошевић, Томић, Каратрајковски, Антић.
Прва званична рагби 13 утакмица Србије на Медитеранском Купу 2003. године: Горњи ред слева на десно: Милинковић, Костић, Гајић, Ђорђевић, Радивојевић, Марин, Попречица, Јанковић, Новаковић. Доњи ред: Дајч Димитрис, Дајч Харис, Ковач, Валчић, Хазенштауб, Вујошевић, Томић, Каратрајковски, Антић.