Орлови раширили крила

Орлови

Још се поштено нису сабрали утисци са тек завршеног Европског Првенства до 19 година, на којем је наша репрезентација освајањем 5 места, остварила највећи успех од 1954 године, откако се овај спорт игра у Србији, а на помолу су још већа репрезентативна искушења. Овај пут ради се о оном најквалитетнијем рангу сениорима, који стартују на Б Првенству Европе, које је уједно и први круг квалификација за највеће рагби 13 такмичење на свету – Светско Првенство које ће се 2021 године одржати у Енглеској.

На Б Европском Првенству, Србија брани тутулу освојену пре две године, у конкуренцији Русије, Украјине и Италије. Овај пут противници ће нам бити Русија и Шпанија. За пласман у последњу рунду Квалификација за Светско Првенство 2021 године, потребно је да се буде први или други на Шампионату. Орлови не крију да их интересује само прва позиција, јер она доноси лакше противнике приликом жреба у последњој рунди квалификација за Светско Првенство.

Улог је велики, па Рагби 13 репрезентација Србије ове године, као никад до сада има изузетно богат међународни програм. Поред ове две званичне утакмице против Русије и Шпаније, у програму стручног штаба су и три тест утакмице, против изузетно јаких противника Аматерске репрезентације Велса и Француске. Французи, који су у јесен 1953 године донели рагби 13 у Србију, након тачно 65 година биће поново гости Београда. Овај пут са изузетно јаком репрезентацијом, јер и Велс и Француска још увек нису обезбедили пласман на Светско Првенство, па ће им сусрети у Беораду против Орлова, бити одлична провера пред окршаје крајем октобра и почетком Новембра у А групи Првенства Европе.

Наш стручни штаб предвођен Аустралијским стручњаком Бретом Дејвидсоном одредио је шири списак потенцијалних кандидата на које рачуна у наредних 50-так дана, колико ће трајати репрезентативна кампања. На тој листи налази се 4 играча из Француске, 1 из Енглеске, 9 из Аустралије и 58 из Србије, односно 8 домаћих клубова. Посебно радује податак да се на списку сениорске репезентације налази и доста Орловииграча са тек завршеног Европског Првенства до 19 година. Комплетан списак свих кандидата дат је испод:

(First name/Last name/Club/Country where playing)

Danilo Delic, Nebojsa Zivanovic, Zoran Pesic (Carpentras, France)
Vladica Nikolic (Villeneuve XIII Leopards, France)
Jason Muranka (Doncaster RLFC, UK)
Brandon Janjic (Hills Bulls, Australia)
Daniel Marjanovic (Kawana Dolphins, Australia)
Jordan Grant (Mackay Cutters, Australia)
Ilija Radan (Narrabeen sharks, Australia)
Zane Bijorac (Queanbeyan Blues, Australia)
David Andjelic (St Patricks Blacktown, Australia)
Daniel Burke (Collegians, Australia)
Johnathan Kress (Wentworthville Magpies, Australia)
James Mirceski (Western Suburbs Magpies, Australia)
Aleksa Radic, Andrej Mora, Dalibor Vukanovic, Milan Avramovic, Milos Aleksic, Nikola Pesterac, Radovan Stanic, Sergej Devetak, Stefan Djordjevic, Stefan Vukanovic, Stevan Stevanovic, Veljko Stalevic, Vlada Stanic, Vuk Miladinovic (Dorcol, Belgrade Serbia)
Djordje Stosic, Filip Stosic (Falcon Vranje, Serbia)
Aleksandar Pavlovic (Morava’s Cheetahs, Leskovac Serbia)
Dario Abidinovic, Denis Bajrami, Dragan Jankovic, Dzavid Jasari, Mihajlo Stojiljkovic, Milan Ilic, Nikola Srbljanin, Pero Madzarevic, Petar Kovac, Ronaldo Bitici, Toplica Ristic, Vladimir Milutinovic, Vlado Kusic (Partisan, Belgrade Serbia)
Atanas Trimceski, Darko Stosic, Djordje Gak, Ilija Tintor, Marko Jakovljevic, Vuk Tomic (Radnicki NBG, Serbia)
Aleksandar Ilic, Dusan Kocic, Lazar Zivkovic, Marko Milenkovic, Mihajlo Jovic, Velibor Ristic (Radnicki Nis, Serbia)
Aleksandar Djordjevic, Danilo Kosanovic, Ilija Krstic, Milos Calic, Milos Zogovic, Nikola Djuric, Petar Milanovic, Predrag Keglic, Rajko Trifunovic, Slobodan Milenkovic, Stefan Nedeljkovic, Stefan Nikolic, Vladislav Dedic, Vojislav Dedic, Vuk Strbac (Red Star,Belgrade Serbia)
Veljko Stankovic (Tzar Dushan Mighty, Serbia)

Be the first to comment

Leave a Reply