Србија пета у Европи

Рагби 13 репрезентација Србије до 19 година освојила је пето место на Европском првенству које је данас завршено у Београду. Последњег дана такмичења на стадиону Наставног центра у Макишу млади српски рагбисти савладали су Ирску са 36:24 (12:10). Победом над репрезентацијом Ирске и заузимањем петог места у коначном пласману Србија је остварила досад највећи успех, од 1954 годинег откако се овај спорт игра у Србији.

Сјајан утакмица виђена је на затварању шампионата у којој је домаћин после доста преокрета успео да осигура победу. Србија је водила током већег дела меча, али су борбени Ирци држали прикључак и претили све до самог краја.

Србија победила ИрсјуОдлучујућиесеј дао је Матија Михајловић у последњим тренуцима меча, после одличне тимске акције. Претходно је капитен Владимир Милутиновић промашио казну, али су после дропке са 20 метара играчи Србије освојили лопту и у наставку акције поентирали.

Велики резултат за нас, пошто смо завршили турнир са две победе и једном поразом што је био и нап циљ на почетку такмичења. Наш резултат поготову добија на тежини ако се узме у обзир да смо играли са најмлађим тимом на турниру и са само четиири играча који су излазно годиште – рекао је после меча тим менаџер Србије Слободан Манак.

Током дана играју се преостали мечеви на турниру за пласман а у центру пажње је финале између Енглеске и Француске.

СРБИЈА – ИРСКА 36:24 (12:10)

СРБИЈА: Јаковљевић, Михајловић, Бијорац, Арнолд, В. Томић, Крстић, Марјановић, Јанковић Смит, Стоиљковић, Милутиновић, Маролт, Драгишић. Резерве: М. Томић, Иванковић, Симовић, Станковић.

ИРСКА: Куран, Е. Смит, К. Смит, Варга, Фелоус, Годар, Донели, Тогер, Кален, Мулвениј, О’Нил, Кроми, Џ. О’Саливен. Резерве: Батишхил, Мајкл, Гардинер, С. О’Саливен.

Стадион: НЦ Макиш. Гледалаца: 500. Судија: Ендру Пилкингтон (Шпанија). Помоћници: Тони Паласиос (Шпанија), Олександар Ивченко (Украјина)

Be the first to comment

Leave a Reply