Јуниори до 19 година: Бугарска – Србија 20-26

Јуниорске репрезентације Бугарске и Србије састале су се данас у Софији у тест утакмици. Сусрет је одигран на стадиону ЖТП са почетком у 12.00 сати по локалном времену. Била је то прва знанична утакмица једне Бугарске селекције у конкуренцији до 19 година.  Дебитанти су пружили одличан отпор фаворизованим гостима, и успели су чак и да реше прво полувреме у своју корист са 16-10. Домаћи који су били физички доминантни повели су у 9. минуту есејем Александрова. У 20. минуту предност Бугарске се након есеја Дебреанева повећала на 12-0. Пет минута касније Србија преко капитена Владимира Милутиновића смањује предност домаћих на 12-6.  До краја првог полувремена обе екипе су постигле још по један есеј за коначних 16-10 на полувремену. Најпре за Бугарску у 30. минуту Пекхев, а потом Илија Крстић за Србију у последњем минуту првог полувремена. Србија је ипак у другом делу утакмице успела да преокрене резултат и стигне до коначног тријумфа од 26-20.

Србија је на овој утакмици наступила са играчима из домаћих клубова, а овај сусрет је организован како би тренерски трио из Аустралије на челу са Нилом Бијорцем видео потенцијалне кандидате за репрезентацију. Србија је ове године домаћин Европског Првенства које ће се у августу месецу одржати у Београду.

Juniori U19Јуниори до 19 година: Бугарска – Србија 20-26 (16-10)

Јуниори до 19 година; Тест меч. Софија 31.03.2018. Игралиште ЖТП. Судија: Лазар Живковић (Србија).

Поени за Бугарску до 19 – 4 есеја: Александер Александров 9′ мин, Костадин Дебренаев 20′ мин, Веселин Пекхев 30′ и 38′ мин. Голови 2/3 Веселин Пекхев. 0/1 Костадин Дебренаев.

Поетни за Србију до 19 – 5 есеја: Владимир Милутиновић 25′ и 56′ мин, Илија Крстић 35′ мин, Иван Андрић 40′ мин, Стеван Иванковић 66′ мин. Голови 3/5 Владимир Милутиновић.

БУГАРСКА до 19: Александер АЛЕКСАНДРОВ, Христан ИВАНВОВ, Милен НИКОЛОВ, Алекс ДОКОЗИЕВ, Девис БЕКА, Веселин ПЕКХЕВ, Костадин ДЕБРЕНАЕВ, Младен МЛАДЕНОВ, Димитар ЧАНЕВ, Светлин ПЕТКОВ, Денис ИВАНОВ, Кирил АТАНАСОВ, Димитар АНАНИЕВ. Резерве: Радостин ДРАКАНОВ, Стефан ДИМИТРОВ, Стефан МИЛЕНОВ, Марин ПЕНЕВ. Тренер: Антонио ЛУБЕНОВ

Juniori U19

СРБИЈА до 19: Вук ТОМИЋ, Лука РАШКОВИЋ, Александар ШТЕФУЉ, Доротеј Дадо АРНОЛД, Иван АНДРИЋ, Марко ЈАКОВЉЕВИЋ, Илија КРСТИЋ, Михајло СТОИЉКОВИЋ, Михаило ТОМИЋ, Марко ШАТЕВ, Марко МАКЕРА, Стефан ИВАНКОВИЋ, Владимир МИЛУТИНОВИЋ. Резерве: Емир АХМЕТИ, Марко СИМОВИЋ, Матеја ВИНШ, Урош ГОЛУБОВИЋ, Матеја ПРОКИЋ, Лука ИВАНОВИЋ. Тренер: Нил БИЈОРАЦ.

Слике са утакмице можете погледати – ОВДЕ – .

Снимак са утакмице можете погледати – ОВДЕ – .
Пријем у Амбасади Аустралије

Рагби 13 федерација Србије и Аустралијска Амбасада у Београду имају изванредне односе у протеклих 10-ак година. Ови односи у многоме су се побољшали у последњих неколико година од како је на место Амбасадора дошла госпођа Џулија Фини (Julia Feeney). Дуг је списак активности који су у последње време заједно урадили Аустралијска Амбасада и Рагби 13 федерација Србије од доласка велике Аустралијске звезде Мета Боувена у Србију 2015. године у склопу акције “Рагби лига одликаша” и обелажавања 100 година ANZAC дана. Затим одлична сарадња приликом одласка наше репрезентације на турнеју по Аустралији у јануару 2016. године, али и приликом доласка наших репрезентативаца из Аустралије у октобру исте године. Сарадња је настављена и даље, а конкретан повод био је долазак тројице Аустралијских тренера у Србију.

Пријем за јуниорску репрезентацију Србије предвођену капитеном Владимиром Милутиновићем, члановима УО Јованом Вујошевићем и Радославом Новаковићем, као и генералним секретаром Слободаном Манаком, селектором Адмиром Хаџићем, главним тренером Нил Бијорцем (нашим Србином из Аустралије), помоћним тренерима Браниславом Зецом (такође Србин из Аустралије), те Брет Дејвидсоном, и др Николом Топаловићем (доктором репрезентације), приредила је амбасадорка Аустралије у Републици Србији, Џулија Фини са породицом. Пријем је одржан у 28.03.2018. године у резиденцији Аустралијске Амбасаде у Београду са почетком од 17.30 сати.

На пријему су такође присуствовали Марк Харисон, британски адвокат и велики пријатељ наше Федерације и Марк Пулен, британски новинар.

Рагби 13
Србија до 19 година у суботу у Софији

Јуниорска репрезентација Србије до 19 година у суботу 31.03.2018. године ће у Софији одиграти тест утакмицу против Бугарске репрезентације до 19 година. Утакмица ће послужити као прва провера стручном штабу на чијем се челу налази Нил Бијорац као главни тренер. Аустралијски тренерски трио се од четвртка налази у Београду, где ради са потенцијалним репрезентативцима. У недељу су одржали тренинг на БАСК Арени, а након тога су посматрали првенствену утакмицу између Дорћола и Радничког Нови Београд. На тој утакмици имали су прилике да виде на делу 9 потенцијалних кандидата 5 из Дорћола и 4 из Радничког НБГ. Србија до 19 година ће у августу месецу играти на Европском првенству до 19 година, које ће се одржати у Београду. “Орлићи” приликом жреба нису имали пуно среће, тако да ће се већ на старту сусрести са једним од фаворита за освајање трофеја, репрезентацијом Енглеске. И поред изузетно тешког жреба, Србија до 19 година не крије своје амбиције, а то је да на овом такмичењу оствари бар 2 победе. Због тога су припреме репрезентације стартовале још крајем прошле године. Формиран је стручни штаб у који су ушла и тројица тренера из Аустралије Нил Бијорац, Бранислав Зец и Брет Дејвидсон. Поред њих тројице у стручном штабу су и тренер репрезентације Србије до 18 година Адмир Хаџић, менаџер репрезентације Слободан Манак и Благоје Стоиљковић као директор репрезентације.

Нил Бијорац је објавио шири списак кандидата за утакмицу у Софији на коме се налази 30 играча и то: Црвена звезда (10): Александар Штефуљ, Анђелко Копуновић, Доротеј-Дадо Арнолд, Илија Крстић, Лука Рашковић, Марко Јанковић, Марко Шатев, Матеја Винш, Миша Чубановић и Урош Голубовић; Партизан (7): Лука Ивановић, Матеја Прокић, Михајло Стојиљковић, Мирко Штрбачки, Стеван Иванковић, Владимир Милутиновић и Велибор Карановић; Раднички (Нови Београд) (4): Иван Андрић, Марко Јаковљевић, Михаило Томић и Вук Томић; Дорћол (5): Андрија Кокот, Марко Симовић, Милош Митровић, Саво Вучетић и Вељко Сталевић; Цар Душан Силни (Параћин) (3): Марко Макера, Вељко Станковић и Немања Милутиновић; Раднички (Нова Пазова) (1): Стефан Милинковић.

Након два тренинга која ће се одржати 27.03. и 29.03. на БАСК Арени са почетком од 19.30 сати, од ових 30 играча биће изабрано 20 који ће путовати на утакмицу у Софију. Од првог дана припрема Србија до 19 година, временске прилике не иду на руку стручном штабу и младим рагбистима. Снег је падао све до суботе, а Сунце се први пут појавило на кратко у недељу. Ипак, ове недеље се очекују повољнији временски услови, тако да се стручни штаб нада да ће моћи да испуни комплетан планирани програм.

LAT

Juniorska reprezentacija Srbije do 19 godina u subotu 31.03.2018. godine će u Sofiji odigrati test utakmicu protiv Bugarske reprezentacije do 19 godina. Utakmica će poslužiti kao prva provera stručnom štabu na čijem se čelu nalazi Neil Bijorac kao glavni trener. Australijski trenerski trio se od četvrtka nalazi u Beogradu, gde radi sa potencijalnim reprezentativcima. U nedelju su održali trening na BASK Areni, a nakon toga su posmatrali prvenstvenu utakmicu između Dorćola i Radničkog Novi Beograd. Na toj utakmici imali su prilike da vide na delu 9 potencijalnih kandidata 5 iz Dorćola i 4 iz Radničkog NBG. Srbija U19 će u avgustu mesecu igrati na Evropskom prvenstvu do 19 godina, koje će se održati u Beogradu. “Orlići” prilikom žreba nisu imali puno sreće, tako da će se već na startu susresti sa jednim od favorita za osvajanje trofeja, reprezentacijom Engleske. I poret izuzetno teškog žreba, Srbija U19 ne krije svoje ambicije, a to je da na ovom takmičenju ostvari bar dve pobede. Zbog toga su pripreme reprezentacije startovale još krajem prošle godine. Formiran je stučni štab u koji su ušla i trojica trenera iz Australije Neil Bijorac, Branislav Zec i Brett Davidson. Pored njih trojice u stručnom štabu su i trener reprezentacije Srbije do 18 godine Admir Hadžić, menadžer reprezentacije Slobodan Manak i Blagoje Stoiljković kao direktor reprezentacije.

Neil Bijorac je objavio širi spisak kandidata za utakmicu u Sofiji na kome se nalazi 30 igrača i to: Crvena zvezda (10): Aleksandar Štefulj, Anđelko Kopunović, Dorotej-Dado Arnold, Ilija Krstić, Luka Rašković, Marko Janković, Marko Šatev, Mateja Vinš, Miša Čubanović i Uroš Golubović; Partizan (7): Luka Ivanović, Mateja Prokić, Mihajlo Stojiljković, Mirko Štrbački, Stevan Ivanković, Vladimir Milutinović i Velibor Karanović; Radnički (Novi Beograd) (4): Ivan Andrić, Marko Jakovljević, Mihailo Tomić i Vuk Tomić; Dorćol (5): Andrija Kokot, Marko Simović, Miloš Mitrović, Savo Vučetić i Veljko Stalević; Car Dušan Silni (Paraćin) (3): Marko Makera, Nemanja Milutinović i Veljko Stanković; Radnički (Nova Pazova) (1): Stefan Milinković.

Nakon dva treninga koja će se održati 27.03. i 29.03. na BASK Areni sa početkom u 19.30 sati, od ovih 30 igrača biće izabrano 20 koji će putovati na utakmicu u Sofiju. Od prvog dana priprema Srbija U19, vremenske prilike ne idu na ruku stručnom štabu i mladim ragbistima. Sneg je padao sve do subote, a sunce se prvi put pojavilo na kratko u nedelju. Ipak, ove nedelje se očekuju povoljniji vremenski uslovi, tako da se stručni štab nada da će moći da ispuni kompletan planirani program.
“Орлићи” по снегу!

У четвртак 22.03.2018. године настављене су припреме јуниорске репрезентације Србије до 19 година за Европско Првенство које се од 4. до 12. августа ове године одржава у Београду. Као што је раније било планирано око поднева је у Београд слетео тренерски трио из Аустралије: Нил Бијорац, Бранислав Зец и Брет Дејвидсон. Према плану за четвртак увече био је предвиђен први тренинг и то од 20.00 сати на БАСК Арени.    На жалост временске прилике, односно неприлике у многоме су поквариле планове стручног штаба. Снег који је у Београду падао од поподнева утицао је на посету на тренингу. Многи Орлићи су остали завејана код куће, или на путу у готово паралисаном граду. Њих десет је некако успело да се пробије до стадиона и да присуствује првом тренингу. Њима није сметао снег, а ни јак ветар који је на моменте ледио крв у жилама.

Орлићи на снеОрлићи данас настављају према раније утврђеном плану. Око поднева је тренинг у теретани који ће водити Бранислав Зец стручњак за физичку припрему играча. Он је рођен у Бачкој Паланци одакле је са родитељима као двогодишњи дечак отишао у Аустралију. Бавио се борилачким вештинама преко 30 година, а у последњих десетак година са великим успехом ради као специјалиста за физичку припрему. Сарађивао је са многим рагби лига клубовима, а тренутно је ангажован у јуниорском тиму Канбера Рејдерсима.

Орлићи на снегуТројица Аустралијских стручњака боравиће у Београду до 01.04.2018. Они ће свакодневно два пута дневно радити са репрезентативцима, а биће присутни и на тест мечу који ће Орлићи одиграти у суботу 31.03.2018. у Софији против репрезентације Бугарске до 19 година.

Орлићи на снегу тренери из Аустралије
Тренерски трио из Аустралије: Нил Бијорац, Бранислав Зец и Брет Дејвидсон