Додељена признања најбољима

Награђени: Адмир Хаџић најбољи тренер, Благоје Стоиљковић најбољи волонтер, Владимир Милутиновић најбољи стрелац и најбољи јуниор, Војислав Дедић најбољи играч, Радослав Новаковић најбољи судија, Предраг Пантић Председник, Дрган Павловић најбољи спортски радник, Вељко Станковић најбољи кадет, Слободан Манак Генерални секретар

Рагби 13 федерација Србије, организовала је заједничко гледање финала Светског купа у својим просторијама на Тргу Републике. Кабловски канал Спорт клуб, који се гледа у чак 6 земаља у региону (Словенији, Хрватској, БиХ, Србији, Црној Гори и Македонији) преносио је укупно 21 утакмицу уживо, што је наишло на велико одушевљење поклоника рагби лиге. Наравно, највећа посластица за све љубитеље нашег спорта било је финале Светског купа, које је као стручни консултант у студију Спорт клуба коментарисао Јован Вујошевић.  Управни одбор Рагби 13 федерације Србије искористио је ову прилику и да на крају сезоне додели признања онима који су то својим радом ове године заслужили. Одмах након последњег звиждука Аустралијског судије Џералда Сатона, председник Рагби 13 федерације Србије Предраг Пантић доделио је признања награђенима. То су:

Најбољи тренер: Адмир Хаџић. Шеф стручног штаба Партизана, ове сезоне покупио је готово све титуле. Са сениорима је освојио Куп Србије и Балканску Супер Лигу. Са јуниорима је освојио Куп и Првенство Србије, а са кадетима Првенство Србије, што значи да је награда отишла у праве руке.

Рагби 13 федерација
Председник Предраг Пантић и Адмир Хаџић, најбољи тренер у 2017 години

За најбољег играча у 2017 години проглашен је Војислав Дедић, капитен Црвене звезде. Црвено бели су по други пут у историји освојили титулу шампиона Србије а свакако један од најзаслужнијих је Војислав Дедић.

Председник Предраг Пантић и најбољи играч Србије за 2017 Војислав Дедић (Црвена звезда)

Владимир Милутиновић из Партизана добио је данас два признања, као најбољи стрелац у сезони 2017, али и као најбољи играч у јуниорској конкуренцији.

Рагби 13 федерација Србије
Владимир Милутиновић најбољи стрелац у сезони и најбољи играч у јуниорској конкуренцији

Признање за најбољег играча у кадетској конкуренцији припало је Вељку Станковићу из Параћина. Вељко је већ наговестио да се ради о изузетном таленту, који је у овој сезони наступио чак у три конкуренције: кадетској, јуниорској и сениорској и то за три клуба: Партизан, свој матични клуб Цар Душан Силни и Раднички из Ниша.

Рагби 13 федерација Србије
Предраг Пантић и најбољи кадет у 2017 Вељко Станковић

Радослав Новаковић проглашен је за најбољег судију

Рагби 13 федерација Србије
Радослав Новаковић најбољи судија у 2017 години

За најбољег волонтера у 2017 години проглашен је Благоје Стоиљковић, члан УО Рагби 13 федерације Србије и члан Борда Европске рагби 13 федерације.

Рагби 13 федерација Србије
Признање за нојбољег волонтера добио је Благоје Стоиљковић

Драган Павловић добио је признање за најбољег спортског радника. На крају, додељене су две плакете онима без којих се не може а то су донатори и спонзори. Плакету  за најбољег донатора у 2017 години добила је Аустралијска Амбасада. Плакета за најбољег спонзора припала је Аир Србији.

Рагби 13 федерација

Be the first to comment

Leave a Reply