Бугарска – Грчка 8-68

Бугарска - Грчка 8-68

У првом колу Првенства Балкана у рагбију 13 за сениоре, вечерас је репрезентација Грчке савладала Бугарску са 68-8 (0-38). Утакмица је одиграна на стадиону СЦ Раковица у неуобичајном термину од 21.30 сати. Разлог овако касног почетка утакмице је што су репрезентативци Бугарске, којима је ово била прва репрезентативна утакмица, могли да крену за Београд тек по завршетку својих пословних обавеза. У Београд су стигли око два сата пре почетка утакмице. Свакако, ово не треба да умањи одлично издање Грчке, која је играла врло надахнуто и снажно од првог до последњег тренутка.

Грчка брани трофеј који је освојила пре три године на првом Балканском првенству које је такође одиграно у Београду. Тада је за репрезентацију Грчке наступило 15 играча из Аустралије, грчког порекла. Ове године тим је састављен искључиво од домаћих играча, па ова победа представља значајан подстрек и за Грчку рагби лигу и развој овог спорта у колевци Европске и Светске цивилизације.

Наредне сусрете обе репрезентације играју у недељу 08.10.2017. године и то против Србије. Прва утакмица одиграће се у 13.00 сати, а састаће се селекција Србија XIII и репрезентација Бугарске. Од 15.30 одлуку коме ће ове године припасти победнички пехар добићемо након сусрета Србија – Грчка. Обе утакмице играју се на стадиону ФК Херој Полет у Јајинцима.

Бугарска – Грчка 8-68 (0-38)

Београд 06.10.2017. Стадион: СЦ Раковица. Гледалаца: 50. Судија: Радослав Новаковић (Србија)

Бугарска - Грчка

Be the first to comment

Leave a Reply