Млади тестирају Чехе

Млада репрезентација Србије до 21 године (играчи рођени 1995., 1996. и млађи) у суботу 14.05.2016. године у Врхлабију одиграће тест утакмицу против репрезентације Чешке.  Биће то пето одмеравање снага између наших и чешких рагбиста, а у предходним окршајима Србија има 100% успех. Орлови су забележили све четири победе уз позитивну поен разлику од +150 поена (204-54).  Управо због ове разлике у квалитету пут Врхлабија ће кренути млада репрезентација, која ће у окршају са најбољим Чешким рагбистима покушати да настави победнички низ. Један такав сусрет одигран је 2013. године, такође у Врхлабију, када су Чеси успели да поразе нашу младу репрезентацију са 28-22. Сусрет у суботу биће добра прилика за реванш.

Наши репрезентативци су од понедељка одрадили три тренинга која  су послужила тренерима Адмиру Хаџићу и Милошу Зоговићу да од ширег списка кандидата на коме је било 25 имена, изаберу 17 играча који ће путовати у Чешку.

IMG_20160512_221918-cropНа списку путника су: Алекса Радић, Милош Алексић, Андреј Мора, Реља Петровић, Милан Чобановић Дорћол Београд, Денис Ченгај, Миодраг Томић, Милош Костадиновић Црвена Звезда Београд, Дарио Абидиновић, Коста Стојковић, Драган Јанковић, Денис Бибић, Бранко Чарапић, Петар Ковач Партизан Београд,  Александар Павловић, Велибор Ристић, Ђорђе Стошић Раднички Ниш. Тројица играча Ђорђе Стошић, Петар Ковач и Брако Чарапић  су 1997. годиште, и они су позив заслужили одличним играма у протеклом делу сениорског првенства, где су показали да се ради о правим рагби бисерима. Сви остали играчи са списка су рођени 1995. и 1996. године.

Предраг Пантић, председник Рагби 13 федерације Србије овако је прокоментарисао утакмицу у суботу: Ово је изузетна прилика да се наши млади играчи рођени 1995., 1996. и 1997. године окушају у јакој међународној утакмици и на тај начин да омогућимо да се полако подмлађује сениорски национални тим, који ће наступати  2017./2018. у  Б Европском Шампионату .

Чеси изузетно озбиљно прилазе овој утакмици. Председник Чешке рагби лиге Јарослав Бжох (Jaroslav Bžoch) каже да се Чешка репрезентација од ове године враћа у Ц групу Европског првенства и да је сусрет са Србијом до 21 године, права провера тренутних могућности. Тренер Чеха Ладислав Цинтлер објавио је коначан списак играча који ће 14. маја 2016. године у 15.00 сати  супроставити Србији У21 . На списку су: 

Rado Vejchoda, Jan Vocel, Tomáš Adamec, Jan Heininger, Slavia Hradec Králové, Otto Friedl, Petr Šedina (C) Pavel Mikeska Mikulov Roosters, Tomáš Řičica, Patrik Koliska, Ondřej Preininger, Chrudim Rabbitohs, Filip Špaček, Milan Pešout Orli Havlíčkův Brod, Jakub Hudrlík, David Lahr, Tomáš Valenta, Mad Squirrels VrchlabíJiří Sluka, Pavel Mejstřík Lokomotiva Beroun, Petr Franta Krupka Dragons

Утакмица се игра у суботу 14.05.2015. године на рагби лига стадиону у Врхлабију са почетком у 15.00 сати. Интересовање домаћих навијача  за утакмицу је велико. Наша репрезентација на пут креће аутобусом вечерас (четвртак) у 22.00 сата. Због обе утакмице померено је комплетно шесто коло Прве лиге Србије.

image_pdfimage_print

Be the first to comment

Leave a Reply